на живо

Това чакахме: Какво каза Ноле за Рафа?

Сърбинът загуби най-големия си конкурент

Instagram
 

Да дочакаш оттеглянето на най-големия си конкурент е нещо, което не всеки успява да преживее. И не всеки успява да реагира адекватно. Новак Джокович обаче умили с думите си към Рафаел Надал.

Испанският тенисист заяви, че се оттегля от активния спорт след финалите на Купа "Дейвис" през ноември. Той има 22 титли от Големия шлем, олимпийска титла и 209 седмици оглавява световната ранглиста. А през цялото това време - от 2001 г. до днес, Джокович бе сред най-големите му конкуренти. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

"Рафа, една публикация няма да е достатъчна да изразя уважението си към това, което направи за нашия спорт. Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят и смятам, че това е най-голямото постижение, за което някой може да мечта. Твоята упоритост, отдаденост и борбен дух трябва да се преподават десетилетия напред! Заветът ти ще живее вечно. Само ти знаеш какво ти костваше, за да се превърнеш в икона на тениса и на спорта като цяло.", започна Джокович.

 

"Благодаря, че ме притисна толкова пъти до стената по време на съперничествата ни и това ми повлия толкова много. Страстта, с която играеш за Испания, е забележителна. Желая ти възможно най-доброто сбогуване в Малага с испанския тим. Аз ще присъствам, за да уважа твоята космическа кариера", добавя Ноле. 

Съперничеството на сърбина и Матадора бе едно от най-атрактивните. Двамата решаваха споровете си на корта, а извън него винаги са демонстрирали уважение. 

Снимка: Instagram

 

В крайна сметка Джокович има с 2 победи повече в мачовете помежду им - 31:29. Последната им среща на корта бе на олимпийските игри в Париж, когато Ноле постигна лесна победа над Надал, а след това спечели златния медал. 

Снимка: Instagram