на живо

Вече няма да се налага Новак Джокович да му дава пари

Сърбинът Хамад Меджедович спечели Next Gen

Хамад Меджедович постигна най-големия успех в кариерата си до момента, спечелвайки титлата на тазгодишното издание на Next Gen ATP Finals. Световният №110 изоставаше след първия сет, а в четвъртия пропусна два мачбола, но въпреки това триумфира в зрелищен сблъсък с Артур Фис - 4:3(6), 1:4, 2:4, 4:3(9), 1:4.

С успеха Меджедович записа името си в историята на сръбския тенис, превръщайки се в първия представител на своята родина, печелил турнира.

Роденият в Нови Пазар сръбски талантшокира конкуренцията в Джеда и като шести поставен спечели турнира, в който участваха тенисисти до 21-годишна възраст. В отсъствието на големи имена като Алкарас, Руне и Шелтън, Меджедович показа класа - спечели всичките пет мача и обяви, че ще го видим на голямата сцена още през следващия сезон. Той бе награден и с прилична парична награда.

Момчето, в което Новак Джокович разпозна таланта му и в началото на кариерата му помогна финансово да постигне целта си, спечели най-голямата титла в кариерата си и прибави към сметката си $514 00.

Веднага след триумфа Хамад спомена Новак Джокович. "Наистина е страхотно, това означава много за всички в Сърбия - Новак спечели финалния Мастърс, а аз - Next Gen. Щастлив съм, че поне по някакъв начин следвам стъпките му. Това е наистина специално чувство. Още не мога да повярвам", каза младият тенисист.

Меджедович беше част от националния отбор на Сърбия на финалния турнир за Купа "Дейвис", където комшиите стигнаха до полуфиналите. През 2024 г. той може да направи голям пробив в тура, тъй като се очаква да влезе в Топ 100.