на живо

Джокович на ръба на сълзите: Аз съм виновен (ВИДЕО)

"Хиляди пъти съм повтарял, че е най-голямото удоволствие и чест да играя за Сърбия. Догодина е далеч..."

Новак Джокович пое отговорност за загубата на Сърбия от Италия на полуфинала на Купа „Дейвис“. Световният №1 имаше три поредни мачбола срещу Яник Синер, но не успя да се възползва.

"Разочарованието е огромно. Поемам отговорност, защото имах три мачбола и бях толкова близо до победата. Когато губиш, защитавайки цветовете на родината си, горчивината е още по-голяма", каза разстроеният Новак.

Победата на Миомир Кецманович над Лоренцо Музети донесе стартовото предимство на комшиите - 6:7(7), 6:2, 6:1. След това Джокович загуби от Яник Синер - 2:6, 6:2, 5:7, а след това Джокович/Кецманович в решителния мач бяха надиграни от Синер/Сонего - 6:3, 6:4.

"Трудно е за преглъщане. Наистина опитах малко да повдигна настроението си.

Опитах тази седмица да дам всичко на отбора и да дам своя принос, но не е било писано да стане. Хиляди пъти съм повтарял, че е най-голямото удоволствие и чест да играя за Сърбия. Догодина е далеч.

Благодаря на треньора и щаба, че създадоха страхотна атмосфера, че ни радваха, че дадоха максимума в работата си. Не ни достигна една точка, един удар, за да се класираме за финалите. Тази топка беше моя. Тъжен съм", допълни още Ноле.