на живо

Обратно към корените: Защо Тервел Пулев избра усамотението в една легендарна зала? (ВИДЕО)

Винаги се връщам тук, откъдето са тръгнали всички велики шампиони, казва Тервел в Епизод 7 от поредицата „В ръкавиците на Пулеви“

Обратно към корените: Защо Тервел Пулев избра усамотението в една легендарна зала? (ВИДЕО)

В събота (30.03), Кубрат Пулев (30 победи, 14 нокаута, 3 загуби ) и Тервел Пулев (18 победи, 14 нокаута, 1 загуба) ще се качат един след друг на боксовия ринг пред българска публика за първи път от 6 години насам. Това ще се случи по време на грандиозната гала-вечер в „Арена София“, която Кубрат Пулев организира със собствени средства.

Боксовата гала и мачовете на братя Пулеви може да гледате единствено в ефира на телевизия bTV, а за целта, точно в 22:00 часа в събота трябва да изберете с дистанционното bTV и да се насладите на зрелището, което е гарантирано!

Тервел Пулев се очаква да се качи на ринга именно в 22:00 часа, като негов съперник в 8-рундовия мач от полутежка категория е коравия африканец – Роли Ламбърт. За Тервел този двубой е под №20 в професионалния бокс, като той ще преследва своята победа №19.

Единствената загуба за Тервел Пулев при професионалистите е тази от многократния световен шампион Сергей Ковальов през пролетта на 2022 г., но до момента Тервел има и 14 нокаута в профи кариерата си.

Нещо много важно и за всички, които не биха могли да гледат ефира на bTV: за тях bTV Media Group също е помислила. Точно в 20:00 часа, още с началото на боксовата гала, в която има общо 8 битки (последните две са на Кубрат и Тервел), ще започне онлайн излъчването и на нашия спортен сайт btvsport.bg – напълно безплатно и без никаква регистрация!

Тервел Пулев е специален гост в Епизод 7 от дигиталната поредица на bTV „В ръкавиците на Пулеви“. Екип на bTV проследи последния спаринг на бронзовия ни медалист от Лондон 2012 в аматьорския бокс.

Тренировката се проведе на едно от най-митичните места за българския бокс - залата в спортен комплекс Дианабад. Място, пропито с история – там, където са водили подготовка всички олимпийски шампиони на ринга.

„Това е едно специално място. Тук се връщам назад във времето, когато се подготвях за отличие на олимпийски игри . На това място пот и усилия са хвърлили най-великите боксьори, сред които и поколението от 88-а.“, коментира последният олимпийски медалист за България при мъжете.

Освен това, че са при своите близки в България, докато водят подготовка, братя Пулеви усещат разликата с тренировките в САЩ и в друг аспект – брой боксьори, с които могат да имат спаринг.

„Вариантите в България не са много. Познаваме се общо взето с всеки един от тях. В САЩ нещата изглеждат коренно различно. Там имаме толкова много желаещи да се качат на ринга срещу нас. Дори трябва да подбираме от целия този избор с кого ще ни бъде наистина полезно“, коментира Тервел Пулев.

Самият Тервел признава, че преди последния си спаринг също е пробвал уменията си... на бърз шахмат. А резултатите му се подобряват с всяка следваща партия, признава самият той.

„Приемам го като развлечение.Не играя за победа на всяка цена. Не се опитвам да подобрявам своя рейтинг. Това е начин да мисля за нещо различно преди и след тренировка“, признава Тервел Пулев, който разкри, че брат му предпочита да играе класическия вариант на шахмата.

Далеч от шахматната дъска и в своята зала, боксовите братя са близо до съдването на своята мечта: двойна победа в препълнената "Арена София".

Гледайте боксовата гала на 30 март! Започваме в 20:00 ч. по bTV Action и на сайта btvsport.bg. Мачовете на братя Пулеви ще може да гледате и пряко по bTV от 22:00 ч.