на живо

Кубрат и Тервел: Майка ни беше толкова добра, че не можеше да ни се скара (ВИДЕО)

Битките на братя Пулеви в София - 30 март, 22:00 ч., пряко по bTV, bTV Action и btvsport.bg

Кубрат и Тервел: Майка ни беше толкова добра, че не можеше да ни се скара (ВИДЕО)

Семейството е в основата на успеха. В това вярват Кубрат Тервел Пулеви, които бяха "В главната роля" в предаването "120 минути" броени дни преди най-важните си битки.

На 30 март двамата излизат на ринга в София, а боксовата гала ще можете да проследите от 22:00 ч. пряко по bTV, bTV Action и онлайн на btvsport.bg

Двамата се върнаха към спомените за майка си Христина. Към детските си години и пътя, който продължават да следват. Път, начертан от баща им Венко.

"Повечето хора може би не си дават сметка, че всичко идва от семейството. Фундаментът на един човек е в семейството. Когато има здраво семейство, двама души, които гледат в една посока и възпитават децата по един начин, тогава се гради и прави нещо качествено и силно. И то може да бъде възпитано да бъде успешно.", започна Кубрат.

"Майка ни и баща ни имаха доста голяма разлика. Тя беше много добра жена. Беше толкова добър човек, че когато и да тръгне да ни се кара, ние просто не я отразявахме, защото знаехме, че не може по никакъв начин да ни застави да изпълним това, което изисква от нас. А децата действат на интуиция и усещат до къде е границата - кой ще се скара, кой е лошият, но няма нужда да бъде бито, нито наказвано. То си усеща пред кого минава даденият номер. Пред нея можехме да правим каквото си искаме, но когато влезеше баща ни - тогава ситуацията се променяше рязко."

"Ролята на семейството е неизменна. Когато има неразбирателства в семейството, това се отразява на децата. Всичко се корени в детството, всеки един проблем, който виждаме. Когато има здраво семейство, хората стават по-силни личности, по-здраво стъпили на земята.", каза Тервел.

"Нашата майка е направила и дала от себе си неща, които в днешно време са дефицит. Аз мисля, че приличам повече на нея като ген и като визия, но със сигурност съм взел и от характера.", продължи по-малкият от братята.

"Много хора не виждат и не чуват родителите си. Всеки друг човек в живота можеш да отхвърлиш или забравиш. Но майка ти и баща ти как? Може би не могат да ги оценят, защото ги имат."

"Баща ни беше изключително добър човек, но строг и твърд. Гледаше ни под лупа, за да не му се изплъзнем. А това беше трудно и не си заслужаваше в крайна сметка. Беше човек на място, за когото децата и семейството бяха приоритет. За мен се справи - каквото зависеше от него. В голяма част от нашия живот ни отглеждаше сам, което си е предизвикателство. Сам с 5 деца. Хората от квартала ни гледаха със съжаление. Ситуацията беше трудна.", разказа Кобрата.

"Много други избраха по-лесното, докато ние останахме в залата и продължихме да следваме пътя, който баща ни беше начертал. Тук идва моментът за равносметката - кое искаш, каква е твоята цел, твоята мисия, за която си се трудил цял живот. Едно нещо, което ти отнема много повече време, за да успееш, но накрая има по-голяма тежест."

"В главата ми е единствено и само отговорност. Да се представя добре, да удовлетворя хората и да се почувстват горди за момент. Това е целта пред мен."

Пулеви избрали София за домакин заради уникалната публика. И двамата се надяват да накарат всички българи да се гордеят

"Противникът ми за световната титла - Мануел Чар, не може да влиза в САЩ. Имаше и други варианти - Германия, Саудитска Арабия, но аз настоях за България, колкото и трудно да е тук, колкото и да не излизат много сметките. За мен е важно, защото тази публика е просто върховна. Отделно ги правим нещата така, както трябва да бъдат - на световно ниво. По нищо не отстъпва галата тук."

"Нека заповядат всички, които имат възможност. А който няма - нека да бъде пред екрана.", завърши Тервел, който е бронзов медалист от Лондон 2012.

Братя Пулеви са на прага на най-важните си битки. На 30 март - 6 години по-късно, те се завръщат пред родна публика, а залогът е огромен.

Вместо срещу Мануел Чар, в края на месеца Кобрата ще излезе на ринга срещу... Хълк. 33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий, носещ този прякор, има срещу името си 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО).

Той може да се похвали с две победи на българска земя. На 14 декември 2019-а срази Даниел Роблес в зала "Колодрума" в Пловдив. На 3 октомври 2020 г. Игор отново се боксира под тепетата - този път надви Аднан Деронджа.

За да е вечерта на 30 март още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Той ще се изправи срещу Роли Ламбърт Фогоум.

Гледайте боксовата гала вечер на 30 март от 20:00 ч. пряко по bTV Action и на сайта btvspоrt.bg. От 22:00 ч. – точно за мачовете на Тервел и Кубрат, шоуто ще бъде излъчено и по bTV.

Приготвили сме и изненада за феновете! Трима от вас ще спечелят по 2 билета за боксовия спектакъл на 30 март в Арена София. Как можете да участвате в играта ни - вижте на btvsport в Instagram:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bTV Sport (@btvsport)