на живо

Победеният от Тервел: Вървя с гордо вдигната глава (ВИДЕО)

Камерунецът Роли Ламбърт загуби след единодушно съдийско решение

Победеният от Тервел: Вървя с гордо вдигната глава (ВИДЕО)

Камерунецът Роли Ламбърт, който беше победен от Тервел Пулев след тежки 8 рунда и единодушно съдийско решение, заяви, че се смята за вдъхновение за много негови последователи.

Той използва социалните мрежи, за да коментира представянето си в "Арена София" с кратко послание. 

В него Ламбърт, който записа трета загуба в кариерата си, говори, че след мача ще върви с гордо вдигната глава, именно защото се е превърнал в пример и носител на надежда. 

"Относно снощи: Загубих мача със съдийско решение. Много от вас ме посъветваха да не се боксирам при тези условия, но реших да го направя въпреки трудностите. Идвам от място, където дори НАДЕЖДАТА беше илюзия, така че, когато имам възможност, винаги ще загърбя себе си, за да бъда пример за тези, при които тя липсва. Не съжалявам! Загубата със сигурност не е приятна. Но цялата история отвъд мача ме кара да вървя с гордо вдигната глава. Вече се превърнах във вдъхновение за много от вас и ще продължа да съм такъв човек. Само това има смисъл за мен, то е моята победа. Любимото ми нещо, което съм казвал е, че, точно като бокса, животът е тежък, но красив спорт. Така че ще живея моя, за да бъда пример за някой някъде.", пише боксьорът от Камерун.

Мачът на Ламбърт и Тервел Пулев изобилстваше от нечисти похвати, а специалистите коментираха, че съдията не е успял да укроти ситуацията.

Българинът получи аркада, която се отвори в третия рунд, но въпреки това успя да устои на съперника си, за да запише 19-та победа при професионалистите. Двама от съдиите присъдиха 79:73, а третият - 80:72 в полза на Пулев.

Снимка: Lap.bg