на живо

Облян в кръв: Тервел изстрада героична победа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Българският боксьор оцеля в мръсната война на камерунеца Роли Ламбърт

Облян в кръв: Тервел изстрада героична победа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Облян в кръв и жертва на мръсна война - Тервел Пулев изкова героична победа на боксовата гала вечер в "Арена София". Българинът победи със съдийско решение камерунеца Роли Ламбърт. Това беше успех №19 в професионалната му кариера.

През почти целия двубой Тервел беше изправен до стената - заради нечистата игра на съперника, заради неадекватното присъствие на рефера и заради ужасна аркада над лявото око, която не спря да кърви след третия рунд.

Тогава той получи поредния непозволен удар от Ламбърт, който практикуваше всякакви други бойни спортове, но не и бокс. Подмолните му похвати обаче така и не бяха санкционирани от съдията на ринга. 

По-младият от братята Пулеви все пак намери сили, за да продължи да се сражава. Той категорично доказа, че е по-класният на ринга. И напълно логично беше определен за победител след изключително тежките 8 рунда.  Двама от съдиите присъдиха 79:73, а третият - 80:72.

Снимка: Lap.bg

Разбира се, от огромно значение за успеха беше и подкрепата на публиката. Емоционалните зрители, сред които и Христо Стоичков, не спряха да дават кураж на по-младия от братята Пулеви в най-мрачните мигове. 

Снимка: Lap.bg

Снимка: Lap.bg

Снимка: Lap.bg

Тагове:

тервем пулев