на живо

Страхотен старт за България на световното в Дубай

Нашите ветроходци се движат седми във временното класиране

Страхотен старт за България на световното в Дубай

След отложен заради гръмотевична буря първи състезателен ден на световното първенство по ветроходство в клас SB20 в Дубай, вторият бе изпълнен с изключителни успехи за отбора на България.

Вчера бяха проведени четири състезателни гонки, като нашият тийм в състав Любен Тенекеджиев, Иво Тодоров и Любен Тодоров постигна съответно: 22-ро, трето, първо и 19-то място, което им осигури седма позиция във временното класиране. В следващите два дни българският екипаж ще се опита да затвърди своите позиции и да вземе превес над останалите 47 отбора от 11 нации.

Резултати във временното класиране:
1 място в Група "Коринтиан"
2 място в Група под 25 години
7 място в общо класиране

Любен Тенекеджиев и братята Иво и Любен Тодорови от Яхт-клуб Порт Бургас са носители на наградата "Златен глобус" на фондация "Кор Кароли" за най-добро българско морско ветроходно постижение за 2023 година като част от екипажа на яхта "Chocolate 3". Отлично бе представянето им в Rollex Middle Sea Race 2023, където извоюваха първо място в ORC и 2-ро място в IRC сред повече от 20 елитни лодки, шкипери и екипажи.

Още два състезателни дни отборите ще имат възможност да демонстрират изключителни умения и хъса си за победа в идеалните условия за ветроходство в Дубай - 14-15 възела вятър. Предстоят финалите и грандиозната церемония по награждаването на световното първенство SB20 World Championship 2024 на 16 февруари.

Тагове:

@