на живо

Ветроходно приключение за деца (ВИДЕО)

Active kids и Sail With Me организират обучения

Ветроходно приключение за деца (ВИДЕО)

За да растат децата здрави и щастливи, имат нужда от повече мигове сред природата. Водени от желанието да обогатят техния свят, Active kids и Sail With Me провеждат обучения по ветроходство за най-малките.

Програмата им е създадена в петдневна последователност, като плавно покачва натоварването и повишава уменията на участниците.

Преплитаща в себе си теоретични и практически дейности по ветроходство, общо физически упражнения и творчески дейности, тя дава възможност на участниците да се докоснат до красотата на този спорт и да усвоят основните умения, даващи им свободата да управляват сами ветроходни лодки.

Ветроходството като спортен профил изгражда: дисциплина, чувство за ориентация, усещане за вятър, комбинативност, адаптивност, уважение към природата, на физическо ниво: баланс, издръжливост, сила, гъвкавост, дихателен капацитет, ловкост.

Ветроходните лодки биват различни класове: оптимист, кадет, лазер, лазер пико, лазар ваго, всички те са подходящи за деца до 14/15-годишна възраст - юноши. Могат да бъдат управлявани, както за удоволствие, така и със състезателна цел, участвайки в различен вид състезания и първенства на територията на страната и чужбина.

Тренировъчния процес е целогодишен, като в активните месеци - април-септември/октомври, зависи от метеорологичните условия, децата се подготвят “на вода”.

През останалото време от календарната година, създателите тренират физическа подготовка, вкл. различни по вид упражнения, развиващи цялото тяло: стречинг, силови тренировки, дихателни техники и релаксиращи практики, с цел развитие на физическото, емоционалното и менталното тяло на състезателите, изграждайки ги като комплексни личности.

Примерна програма

8:00 - 8:30: Отпътуване (след предварителна уговорка) от гр.София по маршрут към ветроходната база на яз.Искър;

9:30: Пристигане в базата, кратка гимнастика/раздвижване, подготовка на лодките, инструктаж за безопасност и правилно използване на съоръженията, поставяне на задачи за деня;

10:00 - 12:00: Практически занимания по ветроходство. *Всяко дете разполага с лична спасителна жилетка по време на цялото обучение във водата.

12:00 - 13:00: Обяд, обедна почивка;

13:00 - 15:00: Практически занимания по ветроходство, плаване;

15:00 - 15:30: Прибиране на лодките, игри в базата;

15:45: Отпътуване към гр. София;

16:30-17:00: - Ориентировъчно пристигане, след предварителна уговорка.

Допълнителни дейности

- Децата ще се научат да правят морски възли и да ги прилагат на практика;

- Ще подобрят баланса си и на сушата, като се разхождат по добре
опъната лента (слаклайн);

- Ще участват в изработването на знаме на отбора за предстоящата регата (гонка) в последния ден от програмата;

Повече информация относно предстоящите ветроходни приключения можете да намерите ТУК и ТУК.