на живо

Гимнастичките: Ще бъдем различни и истински на бенефиса. Ще дадем воля на емоциите си

Олимпийските шампионки от ансамбъла, Катрин Тасева и Невяна Владинова се сбогуват с родна публика днес (16 декември) със спектакъла "Сън" в "Арена Армеец"

Гимнастичките: Ще бъдем различни и истински на бенефиса. Ще дадем воля на емоциите си

Емоционални, истински, различни - такива ще бъдат родните гимнастички по време на спектакъла "Сън" в "Арена Армеец" днес (16 декември). Ансамбълът, който спечели златните медали на олимпийските игри в Токио, както и индивидуалните представителки Невяна Владинова и Катрин Тасева, официално ще сложат край на бляскавите си кариери с впечатляващо шоу.

"Сън" е режисиран от Калоян Лалев - Кайо, а в него няма да видим обичайните съчетания на грациите. Те ще бъдат представени в една по-различна светлина. Посланието е ясно - сънищата и мечтите се сбъдват. А момичетата открехнаха вратата, за да ни обяснят как.

Снимка: bTV

"Посланието е, че сънищата се сбъдват. И то хубавите. Мечтите се сбъдват, целите също, стига да има любов и да се работи много", категорична е Невяна Владинова.

"Още помним предишния бенефис, когато изпратихме бронзовите медалистки от Рио де Жанейро. За нас това беше огромно събитие. Тогава всичко за нас едва започваше. Мечтаехме да стигнем до собствения бенефис и ето, че се случи. Беше много трудно", допълва я капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Снимка: bTV

Момичетата обещават невиждано шоу! И много емоции.

"Ще бъдем много различни. Ще бъде нещо много ново за публиката, но не и за нас. Колкото ще сме различни на терена, толкова и ще сме истински, така че ще има взрив от всякакви емоции, нещо, което не сте виждали от нас", казва Невяна.

"На събитие като това, можем да дадем воля на емоциите си, да изживеем на макс последното ни излизане на килима, да се радваме на публиката. Благодарим на всички, които ще дойдат, които бяха с нас през последните 5 години. Публиката ще ни липсва много", категорична е Симона.

Снимка: bTV

В репетициите вече се включи и Лаура Траатс. Гимнастичката от ансамбъла претърпя операция заради дискова херния наскоро, но няма да пропусне грандиозното събитие днес.

"Чувствам се много добре. Безкрайно благодарна съм на докторите за възможността да бъда в най-добрите ръце. Там наблягах на възстановяването, но бях и в постоянна онлайн връзка с Ели, Марги и Кайо. Едни от любимите ни състезания са именно тук, пред родна публика. Този път няма да го има това напрежение и отговорността. Ще можем изцяло да се насладим на емоциите, на любовта на хората. Безкрайно щастливи сме, че ще изпитаме този момент заедно", категорична е тя.

Режисьорът Кайо е убеден, че името "Сън" подхожда най-много на спектакъл, с който ще се сложи край на шампионската кариера на момичетата, а те ще предадат символично щафетата на своите наследнички.

Снимка: bTV

"Сън е това, което се случи в българския спорт, което се случи за цяла България. Изключително подходящо е да се заровим в подсъзнанието и да отворим нашата креативност. Сън е това, което се случи лятото. Първото уникално нещо е поводът. Второто - това, че ще бъде веднъж. Имаме музика на живо. Цялата синхронизация между танци, осветление, 3D мапинг... Всичко се синхронизира в един тон. Има банда на живо, която ще изпълнява цялата музика - адаптирани български песни с нови аранжименти. Около 100 човека са ангажирани. Ще бъде нещо извънземно, както са нашите момичета. Нека изпратим по най-готиния начин нашите шампионки", разкрива той.

Спектакълът "Сън" ще бъде представен днес (16 декември) от 19:30 ч. в зала "Арена Армеец".