на живо

Различните 5: Симона Дянкова - детето на морето (ВИДЕО)

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.

Различните 5: Симона Дянкова - детето на морето (ВИДЕО)

Енергична! Упорита! Креативна! Тя е Симона Дянкова - капитан на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Родена във Варна през 1994 г., Симона Дянкова е детето на морето. Тя пленява така, както може само синият морски хоризонт. С необятен талант да твори, тя може да е шумна и бурна, но когато трябва, е тиха и спокойна. Управлява емоциите си умело, както истинският капитан управлява кораба дори и в най-тежките бури.

За житейските бури, за слънчевите дни, за енергията, упоритостта и креативността – Симона Дянкова говори откровено и ни допуска до личния си свят извън гимнастиката, без пудра по думите. Лично и истинско.

А последното ѝ съчетание от бенефиса на ансамбъла, Невяна Владинова и Катрин Тасева може да гледате на Коледа (25 декември) от 17:00 ч. по bTV!

"Израснала съм в нормално семейство. Имам по-малка сестра, казва се Полина. Когато бях на 10 години, баща ми почина и се наложи да останем само аз, сестра ми и мама. Със сигурност това те прави това по-силен. Наистина много се възхищавам на майка ми, която ни отгледа абсолютно сама и не ни е лишила от абсолютно нищо. Сега си давам сметка колко й е било трудно. И ѝ благодаря. Тя е човекът, който всъщност ме записа на гимнастика. Тя е човекът, който всичките пъти, когато исках да прекратявам, ме връщаше пак в залата. Наистина огромна подкрепа и много ми помага", разказва Симона.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Човекът, на когото Симона може да сподели всичко, е сестра ѝ Полина, която учи право в Софийския университет. Тя е и един от най-близките ѝ хора сега, но преди време, като деца, двете не са си пестили номерата. Като странни събуждания в 8:30 ч. вечерта. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

"Аз от малка съм доста палаво дете, доста често ходих в болниците да ме шият, да ме лепят, доста палава бях. Не съм се променила много от една страна, отново ми идват постоянно някакви щури идеи, но определено съм станала доста по-отговорна и по-хладнокръвна, тъй като не позволявам вече до такава степен да ми влияят някакви неща, които така или иначе нищо не мога да променя. Най-много може да ме ядоса несправедливостта", казва Симона.

Снимка: bTV

Капитанът на ансамбъла е категорична - чувства се добре в София, но във Варна... Там е домът ѝ, там са най-близките ѝ. А Коледа именно с тях е най-приятна.

"Наистина много обичам моя град и се гордея с него и се надявам и той да се гордее с мен. С голяма радост винаги се връщам до тук, макар че доста рядко имам тази възможност. Най-готино ми е като стане 25 декември сутринта и всички по пижама си отваряме подаръците", разказва Симона.

Снимка: bTV

В столицата тя живее със своя приятел Никола, а двамата се познават добре. Заедно са от 7 години!

"Той също е бил спортист. Разбира ме, много ме подкрепя и е моето семейство в София. Той е човекът, на когото си изкарвам всичко, когато денят ми не е минал много добре. Общо взето той го обира, за което му се извинявам", разкрива тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Антоним на Симона е "скука". Тя обича да танцува, да пее, да скача. И да снима клипове! А главните героини в тях са момичетата от ансамбъла.

"Абсолютно давам свобода на емоциите си! Дори и когато пуснат някоя песен, която ми харесва, веднага почвам да танцувам, да скачам. Когато имам свободно време, което не е много, обичам да гледам филми и сериали, имам някакво отношение към филмовото изкуство, интересно ми е дори как се снимат филми", казва Симона.

Ако не беше една от най-добрите български гимнастички, тя щеше да е... актриса. 

"Аз не мога да кажа, че имам актьорски умения. По принцип много често се случва приятели или хора, които ме виждат, да кажат: "Ти си за актриса!", "Трябваше да станеш актриса, объркала си професията!".

Снимка: bTV

Голямата цел за ансамбъла през 2021 г. е добро представяне на отменените олимпийски игри. Те трябва да се проведат през лятото, а след това... Симона много се вълнува, защото вкъщи ще я чака желан подарък.

"От много време искам да имам собствено куче. Никола ми е обещал, че ще ми купи, но каза след олимпийските игри, защото сега той трябвало да го гледа, а аз съм била постоянно някъде. Нямам търпение вече!", разказва тя.

Снимка: bTV

Друга страст на капитана на ансамбъла е модата. За всички коктейли след големи международни състезания най-стилен определено е българският отбор, а основен принос за това има капитанът на тима.

"Това беше моя идея. Аз се самопровъзгласих за стилист на отбора! Всеки дава някакви идеи и казва какви дрехи има, за да можем да ги съчетаем, но се е случвало и да обикалям по моловете и да търся еднакви неща или такива, които ще се съчетаят по някакъв начин, за да изглеждаме добре", споделя тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Симона вече не е дете. Тя е капитан, лидер, психолог, сестра и най-добра приятелка на всички в отбора. И като истинско пораснало момиче винаги е там, готова да помогне с търпение и разбиране. 

Снимка: bTV

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.!