на живо

Треньорът на Стойка Кръстева: България трябва да се гордее (ВИДЕО)

Първа олимпийска титла за женския ни бокс

Треньорът на Стойка Кръстева: България трябва да се гордее (ВИДЕО)

Треньорът на Стойка Кръстева - Борислав Георгиев, е изключително горд от представянето на боксьорката и завоюваната олимпийска титла в Токио.

Пред bTV той разкри, че от самото начало са заминали за Япония с единствената цел да спечелят златото.

"Сигурно още не можем да осъзнаем какво сме постигнали. Българският бокс няма олимпийски шампион от Даниел Петров през 1996 г. Подготовката беше изпълнена с доста въпросителни с оглед на това, че не се знаеше кога ще бъде подновена прекратената квалификация заради пандемията. Не сме спирали да тренираме.", каза Георгиев.

"През цялото време се готвихме за златото, но не искахме да го афишираме предварително. Предпочитахме да говорим на ринга. Стойка е пример за всички български спортисти, тя е изключително трудолюбив и скромен спортист, който гони целите си. Винаги е спазвала стриктно указанията и затова има резултати."

Снимка: Lap.bg

"Голяма гордост за малка България е далеч в Токио да чуем химнa. България трябва да се гордее със Стойка. Може да сме малка страна, но сме качествени като хора", каза още треньорът.

Специалистът разкри, че през последната година и половина не е виждал семейството си и трите си деца - това е била голямата жертва, която е трябвало да направи в името на олимпийското злато.