на живо

Желю Станков: Мислех завръщането на Боби Михайлов за скрита камера

"Трябва "Левски" и ЦСКА да напуснат първенството, да поведат някакъв фронт, борба, протести"

Желю Станков: Мислех завръщането на Боби Михайлов за скрита камера

Един от най-добрите журналисти в българския спортен печат - Желю Станков, който следи процесите в родния футбол вече 25 години, не скри изумлението си от завръщането на Борислав Михайлов начело на БФС. В интервю пред bTV Станков, носител на прочутата статуетка "Златна секира" за 2016 г., предложи грандовете "Левски" и ЦСКА да се оттеглят от първенството в знак на протест.

Снимка: Lap.bg

"Аз до последно си мислех, че тази пресконференция във футболния съюз е някаква скрита камера и в края на изказванията на Боби Михайлов някой ще светне лампа и ще каже "Усмихнете се там! Това всичко беше скрита камера. Беше майтап!". Той си говори, говори, говори - не е майтап! Вярва си, казва някакви неща все едно ние не живеем на тази планета, не сме аудитория на този футбол и не знаем за какво става дума. "Аз ще подобря", а до него Емо Костадинов ще сформира работни групи... Чакайте, хора! Народът ви презира. Не ви обичат. Същите, които са излизали по улиците и са пели имената ви. Категоричната им присъда е "Вие не ставате!"

"Няма смисъл да се прави социологическо допитване, за да се каже Михайлов подходящ ли е. Празните стадиони, порутените стадиони, нулевият почти интерес на аудиторията към този футбол. Това е красноречивото доказателство, че Боби Михайлов се е провалил. Безкомпромисно, просто без коментар...", заяви Станков.

Снимка: bTV

"Все едно утре Жан Виденов да каже "И аз си оттеглям моята оставка". Явно има някакви правни основания, членове, точки, алинеи. Не е въпросът в това. Хората искат нещо ново. Това може да се случи в друга страна, ако тя е Мавритания или някоя от Третия свят. Там може да се случи, но тук на Балканския полуостров... Още повече, че ние сме страна-член на Европейския съюз (ЕС) и нямам идея как точно се случват тези неща. Умишлено Боби Михайлов и всичките около него, ако искат да го направят толкова зле, пак ще е една идея по-добре. Дори да го правят целенасочено. Те го правят нецеленасочено, поради липса на компетентност, на капацитет, на знания, на подготовка, на воля, се случва всичко, надолу, надолу и надолу."

Снимка: bTV

"Арогантно поведение на Михайлов на пресконференцията. Това е човек, който си позволява да си тръгне с джипа от пистата, за да не се срещне с нас репортерите и вашата телевизия го беше заснела. Излиза си подпийнал видимо. Нищо не може да ме изненада повече от Боби Михайлов. Това вчера беше изненада, наистина."

"Оттук нататък - аз го писах във вестника ("Тема спорт"). Трябва "Левски" и ЦСКА да напуснат това първенство, да поведат някакъв фронт, борба, протести, не знам точно под каква форма, но футболът си отива, ако така продължава...", предложи Станков.