на живо

Цецо Соколов за националния: Имам желание, но нямам възможност

Не става ясно кога и дали диагоналът ще се появи в игра

 

Звездата на националния ни отбор по волейбол реши да отговори във Facebook на селекционера Пламен Константинов. Гибона изрази несъгласие с отказа на диагонала да се включи в първите два турнира от Лигата на нациите.

"Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото - да почива. Разминават ни се вижданията, но аз нямам нито инструменти, нито намерение да карам някого да играе насила", обяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов преди началото на откритата тренировка в понеделник, която тимът ни проведе в зала "Христо Ботев" в София.

Снимка: Lap.bg

Ето какво написа Соколов днес:

"Здравейте! От много месеци не съм използвал социалните мрежи, но сега искам да използвам именно тях, за да стигна до онези от Вас, които ги интересува.

Много неща се тиражират в медиите относно моето отсъствие в момента от Лигата на нациите – но ми се струва някак редно да кажа и моята позиция.

Снимка: https://www.instagram.com
С гордост, чест и отговорност винаги съм носел националната фланелка и всички отговорности и последствия - хубави и лоши - които носи тази привилегия след себе си. Не съжалявам за нищо по пътя ми, но бих съжалявал, ако този път си замълча и не кажа нещата такива каквито са.

Г-н Пламен Константинов даде 2 интервюта , които представят мен и отсъствието ми от Лигата на нациите по определен начин. Интервюта, представящи само една гледна точка и една позиция, не са обективни и мисля, че имам право на отговор – макар и тук.

Миналата година на провела се среща между нас той сподели своята идея за националния отбор и моето участие в него. На тази среща той ми каза , че би искал да участвам (така както е казал и в дадените от него интервюта) на 2 турнира от Лигата на нациите и след това на Европейското и Олимпийската квалификация.

На тази среща аз многократно му казах, че желание имам и винаги съм имал. Но му казах, че всичко зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от физическото ми състояние.

Има много обстоятелства, които не мисля да обсъждам тук , но с които той е запознат. Разбрахме се към края на сезона да обсъдим как се чувствам и как бих могъл да бъде полезен на националния отбор (който винаги дори и въпреки състоянието си съм подкрепял и не един и двама човека знаят това).

Снимка: Lap.bg

Сезонът беше към своя край , но аз не получих позвъняване, разговор или каквото и да било от него като главен треньор. Малко след края на шампионата, в който играех, ми се обади мениджъра на отбора – Стефан Чолаков , който до днес е единственият , който е разговарял с мен.

Снимка: cev.eu

На него му пресъздадох разговора, както и състоянието ми в момента. И двамата говорихме, че аз ИМАМ ЖЕЛАНИЕ, но по обективни причини НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ да бъда полезен в първите срещи на отбора.