на живо

Избори за нова власт във волейбола през септември

Любо Ганев: Договорът на Мичели изтече, струваше ни нула лева

Избори за нова власт във волейбола през септември
 

Българската федерация по волейбол ще проведе Общо събрание на 27 септември, обяви президентът Любо Ганев.

"На 31 май беше входирана подписка от 52 клуба – на 27 септември федерацията ще проведе Общо събрание. Аз говорих с една част от клубовете. Имахме места, където не успяхме да се справим – например, при организиране на мачове на подрастващи. Нашите грешки ги отчитаме", обясни бившият национал, който не е сигурен дали ще се кандидатира отново.

Също така стана ясно, че бъдещето на селекционера на женския ни национален отбор Лоренцо Мичели е неясно. Договорът на италианския специалист с БФВ изтече.

"Не мога да ви кажа сега дали контрактът на Мичели ще бъде продължен.

През последните две години договорът му е струвал на федерацията точно нула лева. Кандидатствахме в Международната федерация по волейбол за специална програма за подпомагане на националните отбори с чуждестранни треньори.

Спечелихме проект за две години. Заплатата на Лоренцо Мичели идва от FIVB. Не мога да кажа дали договорът ще бъде продължен. През юли още кандидатстваме по тази програма, по която спечелихме проект за две години. Сега Мичели ще продължи да помага на националния отбор до 20 години, след като контрактът му на практика изтече. По таза програма кандидатства и Кения, а сега се класира за участие на олимпийските игри в Париж", заяви Ганев.

Националните селекционери на България за мъже, жени и при подрастващите ще станат известни най-късно до 15 ноември.

"Дори и с най-добрите си състезателки – Елица Василева, Христина Вучкова и всички други големи имена, нашият отбор влезе само един път в Лигата на нациите. Тази година пред женския тим беше поставена една цел – да се дава шанс на колкото се може повече млади момичета. Аз не правя спекулации – да, взехме Европейско 2021 за жени с тази цел.