на живо

Николай Николов пред bTV: Едни старци казаха, че е още рано за титлата (ВИДЕО)

Нашата цел е да върнем серията в Бургас, каза един от най-опитните играчи на Хебър

Николай Николов пред bTV: Едни старци казаха, че е още рано за титлата (ВИДЕО)

Хебър Пазарджик остана в играта за титлата във волейболния елит на България. Настоящите шампиони се потрудиха срещу Нефтохимик след 3:2 гейма в третия финален мач насред зала „Васил Левски“.

Николай Николов бе сред най-добрите и изигра важна роля за обрата на „тигрите“. Пред bTV централният блокировач сподели, че целта пред тима от Пазарджик е серията за златото да бъде върната в Бургас за решителен пети мач.

Когато виждаш, че имаш такава подкрепа и целият град е зад теб, това зарежда. Трудно ми е да говоря защото съм смазан – умора, болки и изключително тежък мач. Гледаме напред, този мач може да е ключът към успеха за по-напред, защото това са едни преломни моменти.

Снимка: ВК Хебър Пазарджик / VC Hebar Pazardzhik

Съперникът докосваше титлата в един момент, обаче ние решихме, че няма да я дадем толкова лесно. От гледна точка на психологията това може да заработи в наша полза, надявам се да е така. Голяма роля за четвъртата среща ще изиграят психологията и опитът. В един момент докосваш титлата, но едни старци от другата страна казаха, че е още рано за титлата. Нашата цел е да върнем серията в Бургас“, каза Николов, който заби 12 точки.

Ценният успех пред нашата медия коментира и Теодор Салпаров. Либерото поясни, че който направи по-малко грешки, ще вземе следващата среща.

След като загубихме два мача в Бургас, при нас положението бе по-зле от психологическа гледна точка. Пред наша публика искахме да се представим добре и да победим. Сега имаме една идея по-добро самочувствие. Ако се раздаваме, имаме възможността да вкараме серията в пети мач. Който направи по-малко непредизвикани грешки, ще има шанс да спечели четвъртата среща“, коментира Салпаров.

Наставникът на Нефтохимик Атанас Петров подчерта, че титлата се взима при три победи.

Трофеят се взима при три победи, ние спечелихме две. Не сме си мислили за него, а да играем добър волейбол. В първите два гейма се получи, след това Хебър засили играта си на всички елементи, това беше разликата.

Нашите играчи не са много по-млади. Ние имахме много тежка полуфинална серия, докато Хебър почиваше. Трябва да сме по-спокойният отбор, защото няма какво да губим и да покажем играта, която можем. Колективът дърпа тима напред“, заяви Петров.

Снимка: Lap.bg

Четвъртият от финалите между Хебър и Нефтохимик е след по-малко от 24 часа.