на живо

Теодор Салпаров: Ще бъда много щастлив, ако Казийски се завърне в националния отбор (ВИДЕО)

Готов съм лично да отида до Италия, за да преговарям с Матей, заяви ветеранът

Теодор Салпаров: Ще бъда много щастлив, ако Казийски се завърне в националния отбор (ВИДЕО)

Теодор Салпаров бе гост на Петър Бакърджиев в поредния епизод на подкаста „За спорта без клишета“. Либерото на шампиона „Хебър“ разкри, че е готов да се завърне в националния отбор по волейбол. За последно той носи екипа на "лъвовете" през януари 2020 година. 

Той заговори и за евентуалното завръщане на Матей Казийски, който продължава да се представя на високо ниво в Италия, макар и на 38 години. Двамата бяха част от страхотното поколение на представителния ни тим, което постигна големи успехи на международна сцена в периода от 2006 до 2012 г. 

Снимка: Евгений Милов

Владо Николов е един от хората, които ме карат да се връщам в националния отбор. Той е малко по-директен и е човек, който мисли за доброто на представителния ни тим. Да кажем, че има малко по-други философски мнения за националния отбор.

 „Само ако върнеш Матей Казийски, не само ще се напълни залата, но ще има и хора по клоните на дърветата заради него по време на европейското първенство България. Дали ще има по-добри крайни нападатели от него, Цветан Соколов, Алекс Николов или Мартин Атанасов? Виж само какво прави Матей през последните две години в Италия. Гледам какво прави на това ниво на 38 години. Така и Соколов ще заиграе, няма да чакат само на него“, допълни той.

Снимка: Lap.bg

"Имам идея да поговорим с Казийски. Бих отишъл до Италия, когато шампионатът свърши. Ще бъда много щастлив, ако той се завърне в националния отбор. Ако на тези години, аз, той и по-опитните можем да помогнем на тима за едно добро класиране на европейското и на олимпийската квалификация…

Снимка: Евгений Милов

Няма гаранция, но вероятността ще стане много по-голяма. Ако можеш да дадеш това за развитието на българския волейбол, което в момента куца, всеки ще каже браво. Матей не е злопаметен човек, той е много здраво стъпил на земята.

Снимка: Евгений Милов

Ако се върнем някои от старите и можем да направим разлика, разбира се, че ще помогна. Всичко е възможно, особено пред българската публика. Предстоящото европейско първенство ще даде много самочувствие на младите и на отбора с един добър резултат. Тръпката ми е такава, каквато беше и на 17, както и патриотизмът“, подчерта Салпаров.