на живо

130 войници търсят в джунглата бащата на Луис Диас

Властите чакат исканията на похитителите

 

Нападателят на Ливърпул Луис Диас преживява най-трудните дни в живота си. Преди дни въоръжени мъже отвлякоха родителите на колумбийския национал. Майка му вече е освободена, но баща му все още е в неизвестност.

Родителите на Диас бяха пленени в колумбийския град Баранкас, а той беше уведомен за това в събота в хотела, където отборът на Ливърпул бе отседнал преди мача с Нотингам Форест. Той не игра за мърсисайдци при успеха с 3:0.

В Колумбия започна мащабно издирване на Луис Мануел Диас. Повече от 130 полицаи и войници, включително командоси, обучени в операции в джунглата, го издирват в граничната зона между Колумбия и Венецуела.

Три хеликоптера Black Hawk и военен самолет прелитат над планините на Серания дел Перия, а порталът Semana съобщи, че полицията не е изключила възможността бащата на футболиста на Ливърпул вече да е във Венецуела.

Полицейски служители казаха, че издирването на бащата на Диас е достигнало точка на „застой“, като властите очакват да чуят искания от похитителите му.

Луис Мануел Диас и съпругата му Силенис Маруланда бяха отвлечени от четирима въоръжени мъже на мотоциклети, докато купували дини.

"Не бях готов. Искахме да помогнем на Луис, но единственото, което можехме да направим, беше да спечелим за него и момчетата го направиха", покрусен е треньорът на "червените" Юрген Клоп.

Диого Жота игра вместо Диас и отпразнува гола, като показа фланелката си.

"Той трябваше да играе, искахме да покажем, че сме с него и се надяваме всичко да е наред. Немислимо е да се случи подобна ситуация. Можем само да го подкрепим", каза Жота.