на живо

Обрат: Бащата на Луис Диас още е в неизвестност

Забраниха на футболиста на Ливърпул да се върне в Колумбия

Драмата около футболния национал на Колумбия и ас на Ливърпул Луис Диас не е приключила. Късно в неделя полицейския командир в страната - генерал Саламанка, обяви, че бащата на футболиста Луис Мануел Диас още е в неизвестност.

Министерството на вътрешните работи на страната предложи награда за всяка информация за неговото местонахождение (около 50 000 долара). Появи се и теория, че отвлеченият баща на звездата на националния отбор е някъде във Венецуела.

Мястото на отвличането - град Баранкас, област Ла Гуахира, е много близо до границата с тази страна.

Майката на играча Силенис бе измъкната от похитителите по-рано в неделя, а по-късо се появи информация, че таткото също освободен, а двамата похитители са убити.

Саламанка обяви, че над 100 души от специалните части, полицията и армията са се включили, като се използват и вертолети "Хоук", за да бъде претърсен възможно най-голям периметър.

Местният "Ел Тиемпо" съобщи, че самият футболист е спрян да пътува за родината си лично от президента Густаво Петро, който е говорил с посланика на Колумбия във Великобритания Рой Барерас.

Диас в шок от инцидента, а клубът му го е освободил от всякакви ангажименти безсрочно, докато се разреши кризата със семейството му в Колумбия.

В неделя Ливърпул би Нотингам с 3:0 във Висшата лига и играчите на домакините показаха пълна подкрепа към съотборника си след головете.