на живо

5000 наркозомбита стряскат преди Евро 2024 (ВИДЕО)

Гостите от Острова ще бъдат настанени в най-опасния квартал в Германия

Бедняшки квартал, из който върлуват 5000 наркомани и 300 дилъри, ще приюти английските фенове по време на европейското първенство по футбол в Германия това лято. Десетки хиляди гости от Острова ще бъдат настанени в посочени от УЕФА хотели в района на жп гарата във Франкфурт. Зона, обявена за най-опасната в цялата страна.  

И ако доскоро местните наркомани използваха традиционни упойващи вещества, напоследък по улиците властва ужасяваща смес от крек и кокаин. Тя води до неконтролируема агресия.

"Тази нова смес кара хората да губят контрол. Стават по-агресивни от всякога", обяснява Гюнтер Таубер, бивш началник в градската полиция.

Кварталът е толкова лош, че чистачите работят под полицейска защита. Две училища са поискали специални сили за сигурност, а американските компании насърчават служителите си да ползват такси дори и за кратки пътувания. Сводниците и дилърите без колебание нападат дори посред бял ден в пълните кафенета.

Наркоманите, които приемат новата смес от дълго време, получават специфично увреждане на психиката, обяснява Петер Постлеб - бивш съветник на кмета във Франкфурт. "Ситуацията може да ескалира много бързо. Ако сте случаен минувач, сте под заплаха да бъдете пребит и ограбен."

Положението се влошава още повече по време на пандемията. Тогава офисите и баровете остават затворени и предоставят свободна територия за наркоманите и дилърите. Местните власти са твърдо решени да овладеят проблема до старта на европейското.

Половината от всички престъпления във Франкфурт се извършват само на три улици около гарата. Там се регистрират средно по четири жестоки нападения всеки ден. На видео кадри се вижда как мъж е прострелян, а друг е нокаутиран с един удар, след което е брутално ограбен.