на живо

Байерн полетя при дебюта на Томас Тухел

Баварците не се смилиха над Борусия Дортмунд

Reuters

Байерн Мюнхен не допусна никакви колебания при официалния дебют на Томас Тухел начело на отбора. Баварците сразиха Борусия Дортмунд с 4:2 в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата, който се изигра на „Алианц Арена“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bundesliga (@bundesliga)

За настоящите шампиони на Германия точни бяха Томас Мюлер на два пъти, Кингсли Коман и Грегор Кобел, който си отбеляза автогол, докато за отбора от Дормунд се разписаха Емре Джан и Донийл Мален. Така тимът от Мюнхен излезе на върха в класирането на германския елит 55 точки, а Борусия се смъкна до втората позиция с 53.

Снимка: Reuters

На 8 април (събота) Байерн ще има визита на Фрайбург, а играчите на Един Терзич ще домакинстват на Унион Берлин.

Домакините поведоха още в 13-та минута, когато Кобел не успя да изчисти топката при едно от своите излизания и тя се озова в неговата врата. Баварците не се забавиха с втория гол и 5 минути по-късно Томас Мюлер засече центриране от корнер, за да покачи за 2:0.

Снимка: Reuters

В 23-та минута нападателят направи резултата класически в полза на тима от Мюнхен, след като удар на Лерой Сане бе избит, но Мюлер добави без никакви проблеми. Ситуацията за гостите се утежни допълнително в 51-та минута, когато Коман вкара след пас на Сане.

Снимка: Reuters

Дортмундци надигнаха глава едва в 72-та минута. Тогава Джан реализира от дузпа, осъдена на Серж Гнабри срещу Джуд Белингам. 18 минути по-късно Мален също реализира и оформи крайния резултат.