на живо

Героично: Петима футболисти спасиха човешки животи (ВИДЕО)

Играчите на ТСЦ Бачка Топола се връщат от тренировка, но заварват ужасяваща гледка

Героично: Петима футболисти спасиха човешки животи (ВИДЕО)

Героизмът може да се прояви по много начини. Тези думи се отнасят с пълна сила Горан Антонич, Йосип Чалушич, Ненад Филипович, Мартин Мирчевски и Ифет Джаковац, за които вчерашният 28-и март се оказа необикновен.

По време на въпросния ден петимата футболисти на ТСЦ Бачка Топола се връщат от тренировка, но гледката, която заварват, изглежда ужасяваща. Причината е тежка верижна катастрофа, породена от метеорологичните условия в северната част на Сърбия. Силният вятър вдигна пясък и фин прах, които доведоха до пясъчна буря на пътя Суботица – Бачка Топола.

В този момент петимата се натъкват на инцидента, в който вече са се ударили 14 автомобила. Впоследствие светкавичната им намеса предотвратява още по-ужасяващи сцени. Петимата герои започнаха да предупреждават нищо неподозиращите шофьори, приближаващи се към мястото на инцидента.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Връщахме се от тренировка, когато близо до Суботица силният вятър вдигна прашен облак, който бе толкова гъст, че ни накара да намалим скоростта. През този облак се опитахме да си проправим път до другата част на пътя, но в този момент камион се блъсна в една от колите, която се намираше по средата.

След това слязохме до канала на самия път и се отправихме към другата част, където видимостта беше по-добра и забелязахме, че приближават други коли, които си нямаха никаква представа за катастрофата. Започнахме да ги спираме, след което звъннахме на 911, пожарната и полицията“, разказва Горан Антонич пред Mozzart Sport.

На този етап пострадали от сериозния инцидент няма, а за Горан, Йоспи, Ненад, Мартин и Ифет със сигурност ще запомнят 28 март като датата, която променя животите им.