на живо

На Роналдо му писна, тръгва си от Ал Насър (ВИДЕО)

Португалецът иска да напусне Саудитска Арабия

На Роналдо му писна, тръгва си от Ал Насър (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо гледа към изхода в Ал Насър все повече. Португалецът не издържа и иска да напусне Саудитска Арабия, твърди Mundo Deportivo.

Нападателят подсили тима от Рияд в началото на годината, но през това време осъзна реалността, която определено не се оказа по вкуса му. Той сложи подписа си под договор за две години и половина на стойност 200 милиона евро. Обкръжението на португалския национал обаче твърди, че той няма никакво намерение да играе за Ал Насър след края на сезона и гледа към изхода. 

38-годишният футболист се представя под очакванията, а тимът от Рияд продължава да се намира на второ място с 60 точки 3 кръга преди края на кампанията. Срещу името на капитана на Португалия личат 16 гола за 33 мача във всички турнири. 

Според правилата на ФИБА, ако ветеранът реши да се раздели с Ал Насър без основателна причина, ще трябва да изплати компенсация за следващите 2 години от своя контракт. В самия договор има клаузи, които предвиждат и други санкции за легендарния играч. Освен това в договора са включени бонуси, които са предвидени за членовете от семейството на петкратния носител на „Златната топка“.

Интерес към Роналдо определено не липсва. В последните месеци се заговори за негово завръщане в Реал Мадрид, а наскоро стана ясно, че в кандидат за подписа му може да се превърне и Байерн Мюнхен. До този момент той е носил още екипите на Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед и Ювентус, както и на втория отбор на португалците.