на живо

"Нашата Коледа е през април, засрами се, брато"

Критикуват Мо Салах заради празнично послание

"Нашата Коледа е през април, засрами се, брато"
Звездата на Ливърпул Мохамед Салах беше критикуван в социалните мрежи от мюсюлмански фенове, след като публикува коледно послание.
 
Мюсюлманинът от Египет публикува снимка на коледна елха и включи надпис, в който говори за конфликта, включващ Израел и Палестина, преди да пожелае на последователите си "Весела Коледа". 
 
Снимка: Reuters
Мюсюлманите традиционно не празнуват Коледа, но някои участват в празненствата, които се провеждат по време на християнския празник.
 
Салах беше критикуван в социалните медии и миналата година, след като направи снимка на него, съпругата му Маги и дъщерите им Мака и Каян - позирали в еднакви пижами пред коледна елха.
Един фен написа, че Салах е "смущаващ за мюсюлманския свят", докато друг каза, че са "разочаровани" от звездата на Ливърпул. 
 
Снимка: Getty Images
Друг поддръжник допълва: "Ти си мюсюлманин, а не християнин. Нашата Коледа е през април, засрами се брато."
Други защитиха Мо: "Като мюсюлмани не трябва да съдим. Но всеки обича да съди Салах всяка Коледа. Предполагам, че не всички сме перфектни. Свободна Палестина." и "Това е силно послание. Много любов, Мо."
 
Снимка: Reuters
В поста си Салах пише: "Коледа е време, когато семействата се събират и празнуват. С бруталната война в Близкия изток, особено смъртта и разрушенията в Газа, тази година посрещаме Коледа с много натежали сърца и споделяме болката на тези семейства, които скърбят за загубата на своите близки. Моля ви, не ги забравяйте и не свиквайте със страданието им. Весела Коледа."