на живо

Остави футбола, за да се сроди с най-опасния сърбин

Огнен Враниеш не може да стои далеч от скандала

 

Има хора, които не могат да избегнат скандала. Като вече бившия футболист Огнен Враниеш. 

Роденият в Баня Лука, Босна и Херцеговина етнически сърбин е любимец на таблоидите отвъд западната ни граница и не само. Но отскоро той е спрял да бъде очаквано скандален, дори приключи с футбола като цяло. Според медиите в Сърбия, причината е новата му любовна връзка. 

Дамата в сърцето на Враниеш се казва Мария и е балдъза (сестра на съпругата) на един от най-опасните сърби Милорад Улемек - Легия. От 2004 г. той е осъден на 40 години затвор заради организирането на убийството на премиера на Сърбия Зоран Джинджич (1952-2003 г.) и участие в организираната престъпна група "Земунски клан", занимаваща се с убийства, отвличания и други незаконни дейности. 

Враниеш вече е сгоден за Мария, която обаче не обича публичността и имаме само една тяхна обща снимка. След като двамата се събраха той дори се отказа от футбола. За последно Огнен беше футболист на Чукарички, но договорът му приключи и той явно няма намерение да си търси друг. В последните дни Враниеш се е отдал на туризъм и... рафтинг.

 

Преди да реши да се укроти, футболистът се забърка в редица скандали. Враниеш има татуировка, която, според УЕФА, подстрекава към нацизъм. Затова играеше с дълги ръкави по време на престоя си в гръцкия АЕК. Става дума за образа на Момчило Джуич - сръбски четник от Втората световна война, за когото се смята, че има връзки с нацистите, а името му се свързва с няколко масови убийства на комунисти. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes)

Защитникът има и условна присъда от 8 месеца заради подстрекаване на насилие у феновете на АЕК и Олимпиакос през социалните мрежи. Преди това, като футболист на Шериф Тираспол, отпразнува отстраняването на Динамо Загреб от европейските футболни турнир, развявайки тениска на Цървена звезда. 

През 2019 г. той беше задържан на летището в Белгия и пратен за няколко дни в бежански лагер, тъй като не притежаваше валиден документ за пребиваване в страната. Година по-късно пък в Баня Лука беше арестуван след сбиване, завършило с избит зъб на противника му.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ognjen Vranjes (@ognjen_vranjes)

Враниеш нахълта с гръм и трясък на страниците на таблоидите през 2019 г., когато реши да публикува чатовете си с певицата Йелена Карлеуша. В тях се съдържаха интимни съобщения, както и нейни голи снимки. По това време Карлеуша демонстрира стабилни семейни отношения с друг футболист - Душко Тошич.