на живо

Разследване за изнасилване има! Свързан ли е Мбапе?

Прокуратурата на Швеция потвърди

Reuters
 

Прокуратурата в Швеция наруши мълчанието си и потвърди, че разследва изнасилване, извършено в хотела, в който е бил отседнал футболиста на Реал Мадрид Килиан Мбапе. 

"Аз водя разследването, мога да го потвърдя. Предполагаме, че престъплението е станало на 10 октомври вечерта. Само това мога да кажа", коментира прокурор Марина Чарикова. 

Снимка: Reuters

От прокуратурата обещаха да разпространят повече информация, когато се съберат повече данни. 

Медиите в Швеция обаче остават категорични - именно Килиан Мбапе е сред заподозрените.

 

Французинът пристигнал в Стокхолм на 10 октомври. Той вечерял с приятелите си в изискан ресторант, след това групата се насочила към нощен клуб, а след това с черен микробус футболистът и приятелите му се прибрали в хотела. В петък Мбапе и антуражът му напуснали страната.

Снимка: Reuters

Според "Еспресен", в ранните часове на 11 октомври жертвата е посетила болница, където са установени физически наранявания и психически тормоз, а на следващия ден е подала жалба в полицията. 

 

Мбапе не се посочва като пряк извършител, а като "евентуален заподозрян", което е най-ниската степен на обвинение в правната система на Швеция. По закон той трябва да бъде изслушан, а след това съдът да реши дали да бъде привлечен като обвиняем. 

Снимка: Reuters

Самият футболист, който през лятото смени ПСЖ с Реал Мадрид, след като договорът му изтече, обяви написаното за "фалшива новина". 

Той все пак ще влезе в съда след дни, но по дело за финансови щети с бившия си клуб.