на живо

Фенове питат: Ще приеме ли Роналдо исляма? (ВИДЕО)

Първенството на Саудитска Арабия ще стане едно от петте най-добри в света, категоричен е португалецът

Фенове питат: Ще приеме ли Роналдо исляма? (ВИДЕО)

Ал Насър и Кристиано Роналдо обърнаха Ал Шабаб с 3:2 в 28-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия и запазиха надежда за върха в първенството.

38-годишният португалец е отбелязал в 3 от последните си 4 мача, като има общо 14 попадения в 15 мача в лигата.

А след попадението си великият португалец направи суджуд - поклон, извършван от мюсюлманите по време на молитва - докато четат Корана и в знак на благодарност към Аллах.

Този жест предизвика силни реакции в социалните мрежи - фенове от цял ​​свят се чудеха дали Роналдо е приел (или ще приеме) исляма или по този начин е показал уважение към местната култура?

Много потребители дори заявиха, че са готови да станат мюсюлмани след своя идол.

Звездата каза по-късно, че лигата на Саудитска Арабия ще стане една от най-силните в света.

Снимка: Reuters

"Щастлив съм. Отборът направи страхотен мач. Много, много трудно бе да се върнем след 0:2, но ние вярвахме до края и вкарахме три гола. Поздравления за отбора и феновете, които бяха страхотни днес.

Лигата на Саудитска Арабия става по-силна, следващата година ще бъде още по-добра. Стъпка по стъпка, тя ще стане една от петте най-добри в света.

Но имаме нужда от време, играчи, инфраструктура. Вярвам обаче, че тази страна има невероятен потенциал, хората тук са невероятни. Първенството ще бъде страхотно."