на живо

"Синът ми малтретира жени от години"

Манекенка посегна на живота си и той не иска да понесе последствията, твърди майката на Боатенг

Баотенг има дълга и притеснителна история с жените в живота си

Преди малко повече от три години Германия беше разтърсена от новината, че известният модел Касия Ленхарт се е самоубила.

Тялото на манекенката беше намерено в апартамента й в Берлин на 9 февруари 2021 г.

По-късно се появи информация, че тя е посегнала на живота си след раздялата с футболиста Жером Боатенг, с когото се срещаше от 2019 г.

Германският вестник "Шпигел" публикува писмото, което майката на футболиста е изпратила на 25 март 2021 г. до берлински адвокат.

"Синът ми е малтретирал психически и физически жени години наред, сега Касия Ленхарт посегна на живота си и той не иска да понесе последствията за поведението си", пише тя.

"Шпигел" разполага и със съобщения, в които Касия казва през октомври 2019 г., малко след като са започнали да се срещат, че Боатенг е проявил насилие към нея и твърди, че я е наранил.

"За съжаление той почти счупи левия ми палец", споделя Касия в гласово съобщение, с което вестникът разполага.

Баотенг има дълга и притеснителна история с жените в живота си, изпъстрена от горчиви раздели, обвинения в серийна измама и дело от майката на децата му, също за малтретиране.

В момента той играе за Салернитана в Италия. По време на кариерата си е носил фланелките на Херта, Хамбургер, Манчестър Сити, Байерн и Лион. Има зад гърба си 76 мача за националния отбор на Германия и един гол. С Бундестима той стана световен шампион през 2014 г.