на живо

Уби гаджето си по брутален начин, а сега се връща в спорта

През 2010-а ероточният модел Елиса Самудио е пребита до смърт, а тялото й - нарязано и изядено от кучета

Бразилският вратар Бруно Фернандеш де Соуса, който беше осъден на 22 години затвор след бруталното убийство на приятелката си, е на път да се завърне в спорта.

Бразилските медии гърмят, че Бруно скоро може да си намери нова работа. Той е завършил курс, след който ще може да си сътрудничи с играчи, топ спортисти и отбори, за да подобри тяхното ментално представяне.

Фернандеш беше осъден през 2013 г., а четири години по-късно адвокатът му подаде петиция заради бавното обработване на искането за обжалване, а зелена светлина даде министърът на правосъдието Марко Аурелио Мело, след което футболистът беше освободен от затвора в очакване на обжалване.

"Каквото стана, стана. Направих грешка, сериозна, но грешки се случват в живота. Аз не съм лош човек. Хората се опитаха да погребат мечтите ми заради една грешка, но аз помолих Бог за прошка, така че продължавам кариерата си", шокира Бруно с изявлението си.

През юни 2010 г. водеща новина в Бразилия беше изчезването на модела и бивша актриса в еротични филми Елиса Самудио. Оказва се, че тя е била пребита до смърт, а тялото й е било нарязано и изядено от кучета в отдалечена къща край градчето Есмералдас.

И то само четири месеца, след като тя беше родила син на Бруно и той го беше признал за свой.

Пресата припомня, че Елиса забременяла от играча, но отказала да направи аборт и започнала да иска пари за издръжка - според някои източници, също и да изнудва Бруно за колосална сума, за да не разкрие цялата истина пред законната му съпруга. И то в период, когато се говори, че вратарят е преговарял за трансфер в Милан...

Самудио обаче била отвлечена от двама приятели на Бруно в неговата вила и измъчвана с цел да се откаже от претенциите си за издръжка. Третият човек от бандата, наета от футболиста, бил бивш полицай, който извършил физическото убийство на Елиса, нарязал тялото й и го дал парче по парче на огромните ротвайлери, които Бруно гледал в своята къща край Есмералдас.

Стражът беше арестуван отново през април 2017 г., тъй като адвокатският му екип е виновен за забавянето на обжалването му и вратарят отново се озова зад решетките.

През юли 2019 г. Бруно беше "освободен", с възможност да излежи остатъка от присъдата си в "полуотворена" програма - беше му позволено да работи или да тренира през деня, а през нощта е под домашен арест.

В кариерата си 38-годишният Де Соуса е защитавал цветовете на някои от най-известни бразилски клубове - Атлетико Минейро, Коринтианс и Фламенго, а през февруари 2017 г. за кратко игра за втородивизионния Бо Еспорте.