на живо

"Знам къде да те намеря! Ще дойда и ще ти откъсна и двете уши!"

Алегри нападна главния редактор на Tuttosport след финала за Купата на Италия

Ювентус спечели Купата на Италия, след като победи финалиста в Лига Европа - Аталанта с 1:0 във финала в Рим.

На "Олимпико" играчите на Ювентус се справиха прекрасно с тактическите задачи на треньор Алегри и триумфираха за 15-тия път в историята с Купата на Италия.

Единството попадение в двубоя вкара Душан Влахович в 4'.

След мача обаче не успя напълно да се наслади на триумфа. Треньорът заплаши журналист.

Главният редактор на Tuttosport Гуидо Вакиаго разкри, че е имал конфликт със селекционера на "бианконерите" в коридор, водещ към пресцентъра.

"Алегри, явно недоволен, трябваше да изпълни последното задължение от своята триумфална (но очевидно не много ведра) вечер - да говори на пресконференция, но намери няколко минути и за мен. "Глупав редактор! Да, ти си скапан редактор. Пишете истината във вашия вестник, а не това, което ви казват клубовете! Спрете да флиртувате с клубове."

На първото предложение да се успокоя и да ми обясни каква е истината, която крия, Алегри ме дръпна, блъсна и пъхвайки пръста си под носа ми, извика: "Слушай, знам къде да дойда за теб. Знам къде да те намеря. Ще дойда и ще ти откъсна и двете уши. Ще те ударя в лицето. Пишете истината!" Последваха и други забавни думи...

В този момент Габриела Равицоти от пресцентъра на Ювентус и служител на Серия А го дръпнаха и успяха да го отведат до пресцентъра. Това е всичко: Съчувствам на онези, които очакваха нещо по-кърваво, и съжалявам за грубостта на онези, които, особено на публично място, трябва да се държат по различен начин“, написа Гуидо.