на живо

Звезда на Испания: Имам домашно, нося учебници, дано учителят не ме накаже

Докато испанците мислят как да спрат Модрич и компания, Ламин Ямал има други проблеми

 

Ламин Ямал пръска магия на терена, както някога Меси в Барса, а очарователното е, че този тийнейджър вече е една от ударните сили на испанския национален отбор.

Откакто Лео напусна Барселона преди три години, клубът се опитва да намери таланта, който отново да вдъхнови Ла Масия.

На Ансу Фати се възлагаха големи надежди, но статутът на наследник на Меси носи със себе си огромно бреме от очаквания, което беше твърде голямо за плещите на талантливия играч, роден в Гвинея-Бисау. Контузиите и напрежението взеха своето и досега той така и не е успял да разкрие пълния си потенциал.

Сега на фокус е 16-годишният Ламин Ямал.

Докато неговите съотборници обмислят и планират как да спрат Лука Модрич, Йошко Гвардиол и други, Ламин има други проблеми. Той е ученик в гимназията и независимо, че е на европейско, училищните задължения не го подминават.

Той трябва да предаде домашното си преди първия мач на Ла Фурия в Германия срещу Хърватия.

"Донесох си домашните и учебниците, защото съм в гимназията. Имам часове онлайн и се надявам учителят да не ме накаже", каза Ямал.

Този сезон той отбеляза 7 гола и асистира 10 пъти за Барселона. Истинска заплаха по дясното крило, бърз, дрибльор и пълен с трикове - кошмар за всеки защитник, но за негово съжаление ще бъде пазен срещу Хърватия от Йошко Гвардиол, един от най-добрите в света, пише 24sata.hr.

"Не толкова отдавна гледах последното европейско с майка ми на дивана. Не сме дошли тук на екскурзия, а за да се опитаме да напишем история. Надявам се да стигнем далеч", надъхан е младокът.

Чудото на Барселона може да счупи четири рекорда в Германия. Ако играе, а вероятно ще започва всеки мач от първата минута, той ще стане най-младият играч в историята на континентални шампионати и така ще надмине Каспер Козловски, който игра преди три години на 17 години и 246 дни.

Ако Ямал, който на 13 юли ще навърши 17 години, отбележи гол, той ще стане най-младият голмайстор в историята.