на живо

Иван Бандаловски - от Фейенорд до присъда за бой с мачете (СНИМКИ)

Lap.bg

Бившият национал Иван Бандаловски бе осъден на 1 години условно за побой след скандал на пътя. Случаят е от 2012 г., а по него осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев получи нова присъда. Тя е от 2 години и издадена е от Софийския районен съд.

Новото наказание идва само 45 дни, след като 36-годишният бивш футболист получи 20 години затвор за фаталната катастрофа на столичния булевард "Черни връх". Тя стана на 5 юли м. г. и при нея дрогираният и без книжка наркодилър уби Христина Дилева и Хариет Стефанович, след като мина на червено.
Новата присъда е за престъпление през месец май 2012 г. Тогава Лъчезар Вутов шофирал колата си, когато Семерджиев започнал да кара своят автомобил зад него, да му свети с фарове и когато се изравнил, започнал да псува. На следващия ден Вутов и негови приятели видели возилото на Семерджиев в кв. "Хаджи Димитър".

Решили да разберат какво са искали от тях предния ден. От съседния блок излезли Семерджиев, бившият футболен национал Иван Бандаловски и момиче.

Стигнало се до сбиване. Семерджиев извадил мачете и разрязал коляното на Вутов. После Бандаловски казал, че трябва да извикат полиция и линейка. По-късно бившият национал, който е приятел от дете със Семерджиев, обясни, че другите мъже са ги нападнали, а те се защитавали. 

Снимка: Instagram
 
Решението на Софийския районен съд може да се обжалва пред по-горна инстанция.
 
Кой е Иван Бандаловски?
 
Израства в школата на Левски, но на 17-годишна възраст през 2004 г. подписва първи професионален договор с Литекс. Дебютира официално в професионалния футбол на 31 юли 2004 г. в мача за Суперкупата на България. Играе през всичките 90 минути, но Литекс губи с 0:1 от Локомотив Пловдив.
 
 
През декември 2004 г. преминава в нидерландския Фейенорд с договор за преотстъпване за 18 месеца. През този период обаче, не записва нито един официален мач. Така през лятото на 2006 г. от Фейенорд не активират клаузата в договора за закупуването му и той се завръща в Ловеч.

При "оранжевите" обаче също не успява да се пребори за титулярно място. През сезон 2006/07 записва 11 мача в "А" група, а през есента на 2007/08 – само два.

Следва трансфер в Локомотив София. За "червено-черните" играе две години и половина и записва 43 мача в елита, в които бележи 3 гола.

На 28 септември 2010 г. Бандаловски преминава като свободен агент в ЦСКА. Дебютира за отбора на 14 ноември 2010 г. при домакинска победа с 1:0 над Локо Пловдив, когато заменя в добавеното време Маркиньос.
 
Бележи първия си гол на 22 март 2012 г. при победа с 4:0 над бившия му клуб Локомотив София. След напускането на Тодор Янчев, през януари 2013 г. той е избран за капитан на ЦСКА. За „армейците“ записва общо 73 мача с 3 гола в "А" група. В края на юни 2013 г. защитникът разтрогва договора си с клуба по взаимно съгласие.

На 26 юли 2013 г. подписва 3-годишен контракт с белгийския елитен Оуд-Хьоверле Льовен.

 
 
Две години по-късно получава паспорт на Република Македония, за да не играе за Партизан Белград като чужденец.
 
В началото на 2017 г. Бандаловски се присъединява към Верея Стара Загора. След това играе и за Анортодис, Берое, Ботев Пловдив и Царско село.
 
Снимка: Lap.bg
 
На 29 май 2022 г. обявява официално, че спира с футбола.
 
През октомври 2022-ра е привлечен като обвиняем по побой заедно с Георги Семерджиев. 
Снимка: partizan.rs
Снимка: БГНЕС