на живо

"Атлетико" Мадрид победи "Арсенал" с дузпи в Сингапур (ВИДЕО)

Бивш вратар на "Реал" стана герой за "дюшекчиите"

Reuters

"Атлетико" Мадрид и "Арсенал" завършиха 1-1 в мач от Internatiotnal Champions Cup, игран в Сингапур. По правилата на турнира това доведе до дузпи, които бяха спечелени от отбора на Диего Симеоне.

В редовното време "Арсенал" имаше превъзходство, отчасти и защото по-голяма част от титулярите на отбора бяха на терена. Въпреки това "Атлетико" поведе в края на първата част. Анхел Кореа проби отдясно и центрира към Лусиано Вието, който с глава откри резултата.

В началото на втората част блесна 17-годишният Емил Смит Роу, който след самостоятелен пробив и удар извън наказателното поле изравни резултата.

Последваха редица смени в двата отбора, след които нивото на игра осезаемо спадна. Така се стигна до дузпи, при които герой стана вратарят на "Атлетико" Антонио Адан. Любопитното за него е, че той е продукт на академията на "Реал" и след няколко сезона в "Бетис" премина в "червено-белите" от Мадрид. Адан спаси три дузпи на лондончани, изпълнени от Мхитарян, Уилок и Нкетия, и сам заби победната с прецизен удар в сглобката.

На "Атлетико" предстои мач с ПСЖ в понеделник, докато "Арсенал" играе с парижани два дни по-рано - в събота.