на живо

Битката на непреклонните - до последен дъх

Гледайте "Тотнъм" - "Ливърпул" от 21 ч. по bTV Action

uefa.com

Време е за най-дългоочаквания мач в Европа - финала в Шампионската лига. Отборите на "Тотнъм" - "Ливърпул", които се опълчиха на съдбата и статистиката, се изправят един срещу друг, за да решат изхода на трофея в най-авторитетната клубна надпреварата.

Срещата на "Уанда Метрополитано" в Мадрид започва в 21 ч. и ще бъде излъчена на живо по bTV Action.

"Ливърпул" е миналогодишен финалист в надпреварата, но тогава отстъпи с 1:3 на "Реал" Мадрид. Сега момчетата на Юрген Клоп са още по-мотивирани и пораснали и ще дадат всичко от себе си, за да завоюват шести трофей от турнира.

Снимка: Getty Images

 

"Тотнъм" е на първия си финал в Шампионската лига и е не по-малко готов да пренапише клубната си история.

След невъзможните обрати и забележителната воля, която ни показаха футболистите на "Ливърпул" и "Тотнъм" в полуфиналите, съответно срещу "Барселона" и "Аякс", едно е сигурно - битката довечера ще бъде до последен дъх! 

Това ще бъде втори изцяло английски финал в евротурнирите през този сезон. В сряда "Челси" победи с 4:1 "Арсенал" и вдигна купата в Лига Европа.

Една от най-дискутираните теми преди големия мач е поредицата от загубени финали на Юрген Клоп. За мениджъра на мърсисайдци това ще е осми финал, като е спечелил единствено първия си - Купата на Германия през 2012 г. с "Борусия" Дортмунд.

През този сезон във Висшата лига "Ливърпул" спечели с по 2:1 и двата си мача срещу "Тотнъм".

Голямата въпросителна пред мениджъра на "шпорите" Маурисио Почетино е дали да пусне в игра Хари Кейн. Нападателят е извън терените от 9 април, когато получи контузия в глезена. Според Почетино всеки играч при "шпорите" е важен, но по-важен винаги е отборът. 

Снимка: Getty Images

Клоп няма да може да разчита на Наби Кейта, който не е възстановен от контузия, но пък радостната новина е, че Роберто Фирмино е готов за игра.

На официалните пресконференции преди мача и двамата мениджъри бяха категорични - този финал ще положи началото на бъдещите подвизи на мърсисайдци и "шпори".