на живо

Битката за немислимите 100 гола (ВИДЕО)

Кой пръв ще покачи на трицифрена сметката си в евротурнирите – Меси или Роналдо?

marca.com

Неутолима жажда за голове. Амбиция да покоряваш рекорд след рекорд. Фактори, които важат в пълна сила и за двете суперзвезди на световния футбол – Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Освен „Златните топки” и всички трофеи, основно място в битката им на върха заема една единствена цел – немислимите 100 гола в европейските клубни турнири.

Роналдо е с 98 (96 в Шампионската лига), Меси е с 97 (94 в Шампионската лига).

Снимка: Getty Images

Острието на „Реал” Мадрид започна настоящия сезон на най-престижната клубна надпревара с 96 попадения на европейската сцена.

Тогава Роналдо беше фаворит пръв да достигне „стотицата”, но отбеляза само два гола дотук. Така Меси почти го „догони”, въпреки че аржентинецът изоставаше с цели 10 гола в един момент от съравнованието.

Роналдо бележи повече през второто полувреме (52 гола), докато Меси повече през първото (49 гола). И двамата са изключително опасни в последните секунди на мача. Португалецът има 7 гола в 90-ата минута, а аржентинецът – 4. По 4 са и попаденията им в „любимите” им минути – 38-мата за Меси, 49-ата за Роналдо.

Снимка: Getty Images

5 на 4 са хеттриците в полза на стрелеца на „Барселона”.  И двамата са вкарвали по веднъж четири гола в един мач, а Меси може дори да се похвали с пет попадения в един двубой – в осминафинала срещу „Байер” Леверкузен през 2012 г.

Логично Роналдо бележи повече с десен крак, докато Меси с ляв. Португалецът има 16 гола с глава срещу само 4 за аржентинеца. По 11 и за двамата са попаденията от дузпи, а тези от фаулове са 12 на 4 в полза на нападателя на „Реал”.

Кристиано Роналдо е рекордьор по голове в едно издание на Шампионската лига – 17 през сезон 2013/14. В добавка на това четирикратният носител на „Златната топка” отбелязва по 10 или повече попадения в турнира през всеки от последните пет сезона.

Снимка: Getty Images

Лионел Меси от своя страна има 11 гола този сезон в надпреварата, като най-доброто му постижение е 15 през сезон 2011/12.

Преди Меси и Роналдо, Раул Гонсалес държеше рекорда за най-много голове в европейските клубни турнири – 77.

Снимка: marca.com

Сред настоящите футболисти с над 50 попадения в Шампионската лига освен Меси и Роналдо е и Карим Бензема. Френският нападател на „Реал” е с 51 попадения дотук.

Кой ще посегне пръв към „стотицата”? Меси или Роналдо? Ще бъде ли покорен рекордът още в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига?

Отговорите във вторник и сряда.

11 април – „Ювентус” – „Барселона” от 21:00 ч. по bTV Action

12 април – „Байерн” Мюнхен – „Реал” Мадрид от 21:00 ч. отново по bTV Action.