на живо

Духът на Болт превзе Пьонгчанг (СНИМКИ и ВИДЕО)

Светкавицата определено има много последователи на Зимните олимпийски игри

Юсейн Болт на олимпийските игри? Дали? Не. Или поне за сега. Не е невъзможно обаче на някое от следващите издания на най-големия форум да видим ямаеца, който загатна, че е готов да се впусне и в други спортове.

След като през миналата година изкара проби във футболния "Борусия" Дортмунд, осемкратният олимпийски шампион показа, че не е никак безразличен към Игрите в Пьонгчанг.

Най-бързият мъж на планетата очевидно следи с интерес случващото се в Южна Корея. Светкавицата отново попадна в центъра на събитията, след като обеща да изпрати подарък на представителите на зимните спортове, които спечелят медал и отпразнуват успеха си с неговата традиционна поза.

"Ей, зимни спортисти, големият момент е съвсем близо!!! Предизвиквам ви да празнувате следващата си победа по моя начин. Публикувайте я, тагнете ме и аз ще ви пратя супер подарък", написа Болт във Фейсбук и Туитър преди началото на Игрите и придружи поста си с кратко видео.

Е, един от щастливците вече е ясен и това е трикратният олимпийски шампион в бързото пързаляне с кънки на 5000 метра Свен Крамер.

"Свен Крамер, поздравления за златния медал! Радвам се, че отпразнува победата си, показвайки моя жест. Ще се радвам да ти изпратя подарък, както вече обещах", написа Болт в Туитър.

Крамер не е единственият холандски спортист, който отпразнува успеха си с жест тип "Болт". Съвсем като Светкавицата празнува и Иреен Вюст, която спечели златото на 1500 м в бързото пързялане с кънки.

Последователите на Болт започват сериозно да се увеличават. Състезателите по бързо пързаляне с кънки на 1500 м при мъжете - Келд Найс и Патрик Руст, завоюваха съответно златен и сребърен медал за Холандия. Те не пропуснаха да се изявят от подиума със запазената марка на спринтьора от Ямайка, а сега са в очакване на подаръците от най-бързия мъж на планетата.