на живо

Елин Топузаков: Подкрепата от шефовете не ме успокоява (ВИДЕО)

"С Люпко Петрович работихме добре в екип", заяви наставникът на "сините"

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков гледа с оптимизъм към новата година и не се страхува от провал. Младият специалист обяви пред bTV, че не обвинява бившият наставник на "сините" Люпко Петрович за изненадващата му оставка.

Въпреки чудесната серия от 7 поредни победи и лидерската позиция в класирането на 22 октомври 2016 г., "Левски" понесе може би най-изненадващия и тежък удар от началото на сезона. Треньорът Петрович хвърли оставка и на горещия стол за втори път седна Елин Топузаков. Бившият играч на "сините" признава, че в момента ситуацията в клуба е по-благоприятна, защото отборът има шансове за титлата.

"Беше изненадващо, защото с Люпко работихме много добре в екип. Смятам, че нещата, които са го подтикнали да напусне, са доста дълбоки и всеобхващащи. Не искам аз да бъда съдник, но всеки човек взима някакви решения", заяви Топузаков пред Йордан Георгиев. 

Топузаков е категоричен, че няма да се учи на гърба на Левски и ще разчита на своите идеи и 20-годишен опит, за да може да развие отбора. Той не се притеснява от провал и не очаква безгранично доверие от страна на ръководство при липса на резултати. 

"Колкото и добре да работиш, когато нямаш успех, треньорът си заминава", категоричен е наставникът на "сините".

Елин Топузаков разкри,че не е правил никакви промени,след напускането на Петрович,защото моментът не е бил подходящ. Такива обаче ще има по време на зимната подготовка когато легендата на клуба ще иска да наложи своите идеи и философия.