на живо

Футболният съюз подарява незабравими моменти с Бербо и Фиго на родни таланти

Централата се включи в благотворителната кауза на двамата футболисти

bTV

За да има успехи българският футбол, ръководните органи трябва да инвестират в младите таланти. От Българския футболен съюз (БФС) знаят това много добре! А какво по-вдъхновяващо за прохождащите в спорта от срещата с едни от най-обичаните и титулувани играчи? Те си дадат среща на националния стадион "Васил Левски" на 14 юни в благотворителното шоу на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Срещата ще може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч.

БФС обяви, че ще закупи 1000 билета за срещата, за да може да зарадва най-важните - малчуганите, които след време ще носят с гордост бяло-зелено-червената фланелка. Те ще раздадат пропуските на на таланти, които ще присъстват на истинско шоу с Бербо и Фиго и звезди, които могат да напишат няколко учебника по футбол, но не могат да преброят всичките си спечелени трофеи?

"За нас е изключително важно да подкрепим каузата на Димитър, който вече е заслужил своето славно място в историята на българския футбол. Националният стадион трябва да е пълен в шоуто на 14 юни и то най-вече с деца, които да се докоснат до големите имена на тази игра и да усетят любовта към футбола", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, който също ще присъства на мача.

Каузата на двете световни звезди е страхотна! Освен че българските фенове ще могат да се докоснат до най-обичаните футболни идоли, всички приходи от срещата ще отидат за благотворителните каузи на фондациите на Димитров и Фиго, които подкрепят талантливи деца.

На 14 юни Бербатов ще застане рамо до рамо в един отбор с Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилиян ПетровМартин Петров, Роби Кийн, както и бившите си съотборници в "Манчестър Юнайтед" - Рио ФърдинандРайън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил.

Срещу тях се противопоставя отборът на Луиш Фиго - Иван КордобаГайска МендиетаДуайт Йорк, Максуел, Нуно Гомеш, Мичел Салгадо, Йенс Леман, Роберто Карлош, ДекоРобер Пирес и Предраг Миятович.

Срещата ще може да гледате и пряко по bTV Action на 14 юни от 18:00 ч.