на живо

Габи Петрова: Отново искам да усетя хубавия скок (ВИДЕО)

Атлетката мечтае за късмет в точния момент

Цветан Баяслиев

Финал и личен резултат за сезона е целта пред Габриела Петрова на световното първенство в Лондон, което започва тази седмица. Срещнахме се с най-добрата ни състезателка в тройния скок и треньора й Атанас Атанасов в Пловдив.

Снимка: Елена Яръмова

„Знам единствено, че ми се скача. Надявам се да е много добър резултат. Едно голямо отсъствие от пистата изисква по-дълго време, за да се върнеш обратно в метражите, в които искаш. Най-важното е да не се отказваш. Знам, че щом съм го правила, мога пак да го правя.

Постарахме се  да докарам нещата до ниво, с което да сме конкурентноспособни. Щастлива съм и нямам търпение да замина - това е хубав знак. Ще бъде голяма борба и дано да успея да вляза във финала“, сподели атлетката. 

Заради проблемите с гръбначния стълб още от миналата година Петрова често пътува до Италия за профилактични прегледи. Това налага промяна в начина на подготовка, предимно за сила.

 „Това се отрази на нейните силови показатели. Сега не е толкова силна, колкото беше преди, но за сметка на това тя е много техничен състезател и компенсираме с технически прийоми“, обясни Атанасов.

Снимка: Елена Яръмова

Габи се чувства помъдряла и по-уверена след трудната 2016 година, когато бе набедена и оневинена за употреба на допинг.

„Беше ми трудно да се върна. Аз не бих казала, че съм се върнала още на мястото, където искам да бъда, защото мечтая за по-големи резултати. Цяла България застана зад мен и това е една от главните ми мотивации през този сезон – да направя нещо, с което да зарадвам тези хора, които не ме оставиха в най-трудните ми моменти.

Снимка: Елена Яръмова

Мечтая в Лондон да постигна нещо, което го търся цял сезон и може би вече близо 2 години. Да изпитам отново усещане от хубавия скок, което няма как да се обясни. Пожелавам си здраве и да имам късмет в точния момент.”

Габриела Петрова започва участието си на шампионата в Лондон в събота, когато е квалификацията в тройния скок.

Тагове:

@