на живо

Идеалният отбор на свободните агенти

Прозорецът затвори, но атрактивни играчи без отбори все още има

Getty Images

Поредният луд трансферен прозорец счупи всички рекорди. Доста звезди смениха клубовете срещу колосални суми, а малките отбори попълниха някоя и друга дупка. Време е да погледнем към 11-те най-апетитни имена на пазара, които още не са обвързани с договор. Предлагаме ви идеалния отбор на свободните агенти, подреден в атакуващото 3-4-3:

Вратар - Марк Шварцер

Снимка: Getty Images

Неостаряващият австралиец за последно беше резерва на Каспер Шмайхел в "Лестър". Договорът му с "лисиците" не беше подновен, но със сигурност Шварцер има още какво да предложи между гредите. 

Централен защитник - Мартин Касерес 

Снимка: Getty Images

Вечната резерва в големите отбори. Касерес неведнъж е показвал, че умее да спира дори най-опасните нападатели. Ако има отбор, търсещ дълбочина в защита, няма смисъл от колебания. 

Централен защитник - Филип Мексес

Снимка: Getty Images

Въпреки че вече е на 34 години, борбеният французин не е изгубил желанието си за игра. Няколко контузии го изкараха извън строя, но опитът му в сърцето на защитата може да се окаже ключов. 

Централен защитник - Алекс

Снимка: Getty Images

Търсите агресия и мощ в отбрана и то без трансферна сума? Алекс е човекът. Бразилецът е спечелил много трофеи през кариерата си и е обиколил грандове като "Челси", ПСЖ и "Милан". Едва ли е приключил на 34. 

Ляво крило - Джуниър Хойлет 

Снимка: Getty Images

Канадският национал беше смятан за бъдеща световна звезда. Колосите се редяха на опашка и наддаваха пред тогавашния му клуб "Блекбърн". Кариерата на Джуниър обаче не се разви така, както всички очакваха. Но тя далеч не е приключила. На някого да му трябва бързо крило?

Вътрешен халф - Матьо Фламини

Снимка: Getty Images

Сеск Фабрегас твърди, че той е сред най-добрите му партньори в центъра на терена. Фламини е на 32 и без отбор. Доста апетитна хапка.

Вътрешен халф - Раул Мейрелеш

Снимка: Getty Images

Достатъчно е да го погледнеш и веднага разбираш, че е господар на единоборствата. Халфът показваше магически неща в "Ливърпул" и "Челси", но контузиите взеха своето. 

Дясно крило - Стефан Сесеньон

Снимка: Getty Images

Едва ли в Бенин се е раждал по-добър футболист. Сесеньон беше константна величина в "Съндърланд" и "Уест Бромич". Неговата поливалентност и отдаденост биха били полезни, въпреки че вече е в напреднала възраст. 

Нападател - Никлас Бендтнер

Снимка: Getty Images

Висок, мощен нападател, на 28 години, в разцвета на силите си. Няма причина Никлас да не намери своя следващ клуб скоро.

Нападател - Виктор Аничебе  

Снимка: Getty Images

"Уест Бромич" се раздели с Виктор в края на миналия сезон. Нигерийският национал е едва 28-годишен. Не са един и двама нападателите, които са "избухвали" след тази възраст. Някой да си търси таран?

Нападател - Емануел Адебайор

Снимка: Getty Images

Безспорна класа, но и огромна алчност. Адебайор трябва да осъзнае възможно най-скоро, че е бил на 22 преди цели 10 години. Когато това се случи, противниковите вратари ще берат много ядове. 

Тагове:

футбол