на живо

Кой ще поеме отговорност за най-изненадващата прическа в снукъра?

Нийл Робъртсън реши да запази къдравата фризура

Снукърът е интересен спорт. Не само заради отиграванията на масата, а и заради всичките правила около нея. Играчите се държат джентълменски, рядко показват емоции, отношенията са приятелски... 

А стилът им на обличане? Е, тук вече може да разказваме с часове за строгите костюми, жилетките, перфектните ръбове на панталоните, лъснатите до блясък обувки...

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Neil Robertson (@nr147)

За прическите обаче правила няма. И един от любимците на публиката Нийл Робъртсън се възползва от това и вече втори турнир впечатлява с буйни къдрици. 

По принцип световният първенец от 2010 г. винаги е бил сред атрактивните играчи, които държат на външния си вид. Покрай масата той се поява с перфектна фризура, която вероятно изисква доста грижи и изправяне.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Neil Robertson (@nr147)

От няколко седмици обаче Нийл е в естествен облик. А косата му е... къдрава. 

39-годишният бивш лидер в световната ранглиста вини за това пандемията от коронавирус. Просто в Австралия фризьорските салони били затворени и нямало кой да се погрижи за външния вид на Нийл преди един от най-важните турнири - Тура на играчите от 22 до 28 март 2021 г. Австралиецът спечели надпреварата, побеждавайки на финала легендарния Рони О'Съливан. 

"Президентът на моя клуб ми каза, че ще си загубя силите, ако си подстрижа косата. Като лъвска грива е. И ако я отрежа и загубя, всички ще обвиняват косата ми", разказа след финала през смях Робъртсън. 

Със същата визия той продължи да играе и на провеждащото се в момента световно първенство в Шефийлд. 

Самият Нийл явно се забавлява с всички коментари за прическата си. Наскоро той "разкри" в социалните мрежи, че вдъхновението му е... лама.

А феновете започнаха да свикват с естествения вид на своя любимец и дори носят перуки, за да го подкрепят. 

Дали прическата ще му помогне да спечели и световното? Само следващите мачове ще покажат!