на живо

Кубрат и Тервел Пулеви - победители в най-важната гала вечер

"Беше като в Холивуд!", казаха зрителите

Lap.bg

Кубрат и Тервел Пулеви успяха да извоюват победи в една от най-важните вечери в професионалните кариери и на двамата! 

Кобрата успя да се справи с Хюи Фюри след 12 напрегнати рунда и отново е претендент за световната титла на IBF в тежка категория, която е притежание на Антъни Джошуа. 

По-малкият му брат Тервел постигна поредна категорична победа с нокаут, този път срещу аржентинецът с италиански паспорт Леонардо Бруцезе и спечели първа титла - европейската в полутежка категория.

Голяма подкрепа на двамата боксьори оказа публиката в "Арена Армеец". Огромното емоционално море в залата скандираше постоянно имената на двамата и показваше любовта си, за да вдъхнови любимците си по пътя към победите.

"Това е трети пореден мач за Кубрат в България. Преди това се би със Самуел Питър и Кевин Джонсън. При първата гала нещата бяха много емоционални, залата беше пълна. Тогава мачът беше кратък, Кубрат бе с явно превъзходство. Много хора тук с типичната ирония казаха, че тук идват боксьори, които Кубрат да бие. На втората гала преди година и половина залата беше тревожно празна, много тъжна и не емоционална. Вчера (27 октомври) беше взривяващо, залата беше пълна до покрива, беше страхотна емоция, продължи почти до 1:00 ч. Беше страхотно! Мачът на Тервел, излизането на Кубрат с гайдарите, "Притури се планината" на Стефка Съботинова... Галата беше като голямо и истинско шоу, каквото се прави в Холивуд!", разказа първите си впечатления спортният журналист на bTV Петър Бакърджиев, който отрази събитието.

"Атмосферата беше страхотна. Нивото на мачовете беше съвсем различно от първата гала вечер, на която бях. Българската публика трябваше да види нещо на съвсем друго ниво тук", добави Дейзи Ланг - световната шампионка по бокс от България.

А какво споделиха двамата победители веднага след срещата, вижте в следващото видео: