на живо

"Лацио" с класика срещу "Удинезе", вече е в Топ 3

"Орлите" бяха пълни господари в цялата среща

„Лацио“ победи „Удинезе“ като гост с класическото 3:0 и влезе в зона Шампионска лига преди изиграването на останалите срещи от седмия кръг в Серия „А“.

„Орлите“ бяха по-добрият отбор по време на цялата среща и се поздравиха напълно заслужено с победата.

Треньорът на „Удинезе“ Джузепе Янкини заложи на 4-3-1-2, като изненадата беше на поста ляв бек, където вместо Пабло Армеро започна Али Аднан.

В последния момент пък и левият защитник на „орлите“ Стефан Раду отпадна от групата за мача. Неговото място зае Джордан Лукаку.

Първото по-интересно положение дойде след 9 минути игра, когато удар с глава на Дуван Сапата излетя над вратата на Томас Стракоша.

В 27-ата минута Фелипе Андерсон проби в наказателното поле на „зебрите“, подаде на Кейта, който моментално стреля, а след рикошет от Баду топката профуча на сантиметри вдясно от страничния стълб. От последвалия корнер „Лацио“ поведе в резултата.

Пароло сложи топката на главата на Сергей Милинкович-Савич, който я подаде на Имобиле и последният, отново с глава, я прати в мрежата на Карнезис.

До края на полувремето гостите продължиха да са отбора с повече идеи, като „Удинезе“ се отчете единствено с неточен удар по земя на Де Пол от около 30 м.

Второто полувреме започна с натиск на "Лацио". Още в първата атака след рестарта на играта Лулич се озова в добра позиция, но шутът му беше много ялов и не затрудни Карнезис.

В 54-ата минута Де Фрай пресече една топка, подаде я на Андерсон, той изведе Кейта зад защитата на домакините, и последният не сбърка, като прати топката под плонжа на вратаря на „Удинезе“ – 0:2.

7 минути по-късно Имобиле завърши прекрасна многоходова комбинация, за да направи преднината на „орлите“ класическа.

Последваха силни минути за домакините и на два пъти Стракоша показа прекрасен рефлекс при удари с глава на Перица от близка дистанция.

В 77-ата минута, току-що влезлият в игра, Ломбарди разтресе страничния стълб на Карнезис. До края на двубоя опасни ситуации липсваха.

С победата „Лацио“ излиза на 3-то място с 13 пункта, а „Удинезе“ е на 14-та позиция със 7.