на живо

"Манчестър Сити" вече чака жребия за 1/4-финалите още преди реванша с Базел (ВИДЕО)

Хората на Гуардиола съсипаха швейцарския шампион с 0-4 в гостуването си

"Манчестър Сити" не остави съмнение в превъзходството си над "Базел" и след победа 4-0 в първия мач на "Санкт Якоб Парк", вече гледа уверено към жребия за 1/4 финалите на Шампионската лига.

Срещата можеше и да не се развие толкова безпроблемно за лидера във Висшата лига ако в самото начало Димитри Оберлен от домакините бе запазил повече самочувствие, излязъл сам срещу вратаря Едерсон.

Последва една претенция за дузпа на младия нападател на Базел след сблъсък с Отаменди, но скоро трибуните на "Санкт Якоб Парк" бяха смълчани.

В 14-та минута Илкай Гюндоган засече с глава в мрежата центриране на Кевин Де Бройне от корнер. Само 4 минути по-късно дойде нова радост за гостите. Рахим Стърлинг подаде към Бернардо Силва и той с прецизен удар направи 0-2. 

Това разклати допълнително "Базел" и съвсем скоро падна и нов гол. Вкара го Серхио Агуеро, който вече има 198 попадения на сметката си за "Манчестър Сити".

През втората част швейцарците опитаха да заиграят малко по-открито, но бяха наказани от виртуозен гол на Илкай Гюндоган в 54-та минута, който оформи крайното 0-4. Малко по-късно Гюндоган можеше да оформи и хеттрик, но опасният му удар бе спасен от вратаря Вацлик.