на живо

"Милан" приземи "Лацио" на "Сан Сиро"

Домакините записаха успех с 2:0 над "орлите"

"Милан" победи "Лацио" с 2:0 в първи мач от петия кръг на Серия "А". Домакините вкараха по веднъж във всяко от двете полувремена и затвърдиха тоталната си доминация над римския гранд у дома през последните 15 години.

„Лацио“ започна по-освободено срещата и до 10-ата минута имаше два удара по посока на вратата на „Милан“. Първо Джорджевич стреля по земя в Донарума, а в 11-ата минута Милинкович-Савич прати топката с глава отново в ръцете на младия страж на „росонерите“.

Постепенно домакините обърнаха играта и взеха териториално преимущество.

След малко повече от половин час игра пред Бонавентура се откри първата по-сериозна възможност за гол. Той получи в наказателното поле на скорост от Куцка и само добрата намеса на Бастос предотврари първо попадение в мрежата на Стракоша, който замени получилия разтежение преди първия съдийски сигнал Маркети.

В 37-ата минута обаче неизбежното се случи. Пароло не успя да овладее добре топката, подари я на Куцка, който изведе с дълъг прострелен пас Бака зад защитата на „Лацио“. Нападателят не сбърка и даде аванс на „Милан“.

Малко след подновяването на играта „орлите“ можеха да се окажат с два гола пасив, но Стракоша отрази опасен шут на Бонавентура.

Няколко минути по-късно халфът на "Милан" отново шутира извън наказателното поле, младият страж на „Лацио“ първоначално изпусна топката, но успя да я хване преди да влезе за втори път във вратата му.

В първата от двете минути продължение на първата част, Сусо проби, центрира остро по земя, топката се удари в крака на Бастош, но Стракоша предотврати комичен автогол. От последвалия корнер се стигна до отменен гол на Куцка заради нарушение срещу вратаря на „Лацио“.

На почивката треньорът на гостите Симоне Инзаги направи две смени. В игра влязоха крилата Кейта и Андерсон на местата на Джорджевич и Бастош. "Орлите“ заиграха в схема 4-3-3.

Тази промяна се отрази положителни в атакуващ план за римския клуб.

Две минути след появяването си в игра Кейта шутира опасно, но ударът му премина покрай вратата на Донарума. В 55-ата отново той свали с глава за Имобиле, който стреля встрани. В ответната атака триходова комбинация между Бака, Калабрия и Нианг завърши с непростим пропуск на последния.

В 66-ата минута Кейта свали топката за Лулич, но правещият много слаб сезон до момента босненски национал стреля много неточно.

Четири минути по-късно удар с глава на Имобиле профуча в аут. В 72-ата Нианг отправи много тежък удар, но Стракоша спаси. Същото се повтори и пред вратата на „Милан“, където Донарума отрази шут на Андерсон.

В 74-ата минута, „Милан“ вкара втори гол. Раду игра в наказателното поле с ръка, а Нианг материализира отсъдената дузпа.

Това обезвери „орлите“ и до края на срещата само Кейта правеше нещо опасно в предни позиции.

С победата домакините събраха 9 точки, а „Лацио“ остава със 7.