на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Джак Сок 1:2 сета (6:3, 3:6, 6:7 /7/ )

Проследете с нас 1/16-финала в Индиън Уелс

Поредното препятствие пред Григор Димитров в Индиън Уелс се казва Джак Сoк. Тази нощ двамата се изправят един срещу друг в двубой от 1/16-финалите на турнира, който е първият от сериите "Мастърс 1000" за 2017 г.

Очертава се интересен мач, тъй като поставеният под №17 в основната схема американец е неудобен съперник за Гришо. Най-добрият ни тенисист има 3 мача срещу Сок в АТР турнири, като е спечелил само един от тях.

Съперничестовото им започва през 2014 г, когато Сок губи от Димитров в Стокхолм - 1:2 сета (5:7, 6:4, 6:3). Впоследствие американецът си отмъщава. побеждавайки Григор на "Ролан Гарос" през 2015 г. (3:0 сета - 7:6, 6:2, 6:3) и на "Мастърс" в Канада (2:1 сета - 5:7, 7:6, 7:5).

Любопитно - от началото на годината Димитров и Сок са най-титулуваните тенисисти. И двамата имат по два трофея. Гришо триумфира в Бризбейн и София, а съперникът му - в Оуклънд и Делрей Бийч.

При успех тази нощ, който едва ли ще дойде лесно, Григор ще запише най-доброто си представяне в Индиън Уелс. Досега той има три участия на калифорнийска земя, но в нито едно от тях не е успявал да прескочи третия кръг.

Григор стигна до 1/16-финалите на тазгодишното издание без особени трудности. Във втория кръг първата ни ракета надви с лекота ветерана Михаил Южни (Русия) с 2:0 сета (6:4, 6:0).

Джак Сок пък елиминира швейцарския квалификант Хенри Лаасконен с 2:1 сета (6:3, 0:6, 6:4).

Срещата между Григор Димитров и Джак Сок ще започне около 02:20 ч. българско време.

Проследете мача с нас:

Първи сет

1:0 - Отлично начало за Григор Димитров! Първата ни ракета записа гейм на 0.

1:1 - Сок печели подаването си с лекота. Американецът даде само точка на най-добрия ни тенисист.

2:1 - Гришо поведе с 40:0, след което се отпусна и позволи на съперника си да се добере до дюс. Българинът все пак затвори гейма с хубав сервис, въпреки че стигна до геймбол с ас, а после направи двойна грешка.

3:1 - Пробив за Димитров! Григор поведе с 30:15, след което Сок записа две поредни точки и беше на път да спечели подаването си. Поставеният под №17 в схемата американец обаче пропиля геймбол и... рухна. 

4:1 - Оспорван гейм, най-дългият в мача до момента. Гришо показа по-здрави нерви и успява да затвърди пробива.

4:2 - Жалко... Димитров имаше два брейкбола, но не успя да се възползва.

5:2 - Агресивен тенис и от двамата. Труден гейм за Григор, но в крайна сметка той взе своето. На Сок предстои да сервира за оставане в сета.

5:3 - Бърз гейм за американеца.

6:3 - Григор записа две поредни точки, след което за пореден път тази вечер върна Сок в играта, пращайки топката в мрежата няколко пъти. Американецът се добра до дюс, после и до първата си възможност за пробив в мача до момента. Тогава обаче сервисът на Григор заработи и хасковлията затвори гейма. Димитров повежда с 1:0 сета.

Снимка: Getty Images

Втори сет

0:1 - Добро начало за Сок, макар че показва непостоянство в играта си. Той редува страхотни отигравания с непредизвикани грешки.

1:1 - Безупречен гейм за Григор Димитров.

1:2 - Сок продължава да печели сервис геймовете си трудно.

2:2 - Трябва да се отбележи, че излизанията на Сок на мрежата са изключително успешни. Благодарение на две такива американецът постави Гришо под напрежение. Първата ни ракета обаче издържа и резултатът е изравнен.

2:3 - Безпроблемен гейм за Сок.

3:3 - Страхотен тенис от страна на Григор!

3:4 - Сок изоставаше с 0:30, но намери начин да стигне до обрат и взе подаването си. 

3:5 - Пробив за Сок! Американецът имаше двоен брейкбол, но Гришо стигна до дюс с два страхотни сервиса. В крайна сметка Димитров се отпусна и противникът му има възможност да изравни резултата в сетовете.

3:6 - Гейм и сет за Сок...

Снимка: Getty Images
Трети сет

1:0 - Гришо не остави никакъв шанс на Сок в откриващия гейм.

2:0 - Пробив за Григор Димитров! Най-добият ни тенисист стигна до две възможности за пробив, но не успя да ги реализира. Последва дюс и авантаж за Гришо. Третият брейкбол също остана в историята, а камерите показаха недоволния треньор на първата ни ракета - аржентинеца Даниел Валверду. Григор все пак успя да пробие подаването на своя съперник, макар и от третия опит. Този гейм може да се окаже решаващ за изхода от двубоя.

3:0 - Гришо печели своя сервис гейм и затвърждава пробива.

3:1 - Сервисът на Сок заработи и той даде само точка на Димитров.

4:1 - Българинът отвръща със същото.

4:2 - Сок показа известни колебания, но в крайна сметка взе своето и отново намалява резултата.

4:3 - Пробив за Сок! Григор започна с двойна грешка, последвана от удар в мрежата. Сервисът му обаче отново го измъкна и с той стигна до 30:30 с ас №12. Геймът навлезе в дюс, при който Сок пропиля цели четири възможности за пробив, преди да се възползва от петата.

4:4 - Сок затвърждава пробива.

5:4 - Бърз гейм за Гришо.

5:5 - Димитров имаше троен брейкбол, но не се възползва... Сок записа пет поредни точки и резултатът в третия сет отново е изравнен. Това може да коства много на най-добрия ни тенисист...

6:5 - Труден гейм за Григор. Mачът върви към тайбрек.

6:6 - Експресен гейм за Сок... Тайбрек.

6:7 /7-9/ - Гейм, сет и мач за американеца.

КРАЙ НА СРЕЩАТА

Снимка: Getty Images

Тагове:

@