на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Михаил Южни 2:0 сета - 6:4, 6:0

Проследете с нас двубоя от втория кръг в Индиън Уелс

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, започва участието си на сингъл в Индиън Уелс - първият турнир от сериите "Мастърс" за 2017 г. Съперник на Гришо във втория кръг на американска земя ще бъде опитният Михаил Южни (Русия).

Двамата не са се сблъсквали в мач от календара на АТР. Първата ни ракета заема 12-та позиция в основната схема на надпреварата в САЩ, но според букмейкърите е един от големите фаворити за титлата.

Ветеранът Южни е под №84 в световната ранглиста, като рекордът му е осмото място, което е заемал преди повече от 9 години - на 28 януари 2008 г.

В първия кръг в Индиън Уелс, Южни не почиваше, а трябваше да се изправи срещу своя сънародник Даниил Медведев. Опитът си каза думата и Южни си осигури мач с Григор, побеждавайки доста по-младия от него Медведев с 2:0 сета (6:4, 6:4).

Южни се представя слабо от началото на годината. Той отпадна още в първия кръг на турнира в Австралия, отстъпвайки на Маркос Багдатис. Последва и крах в София, където руснакът беше елиминиран от Жил Мюлер на осминафинал. Южни се издъни и в Ротердам (първи квалификационен кръг), както и в Дубай (първи кръг). Участието му в Марсилия пък приключи на осминафинал след загуба от представителя на домакините Ришар Гаске.

По програма двубоят между Григор Димитров и Михаил Южни е втори на корт №2 и ще започне в 22:50 ч.

Проследете го на живо с нас:

Първи сет

1:0 - Страхотно начало за Григор! Най-добрият ни тенисист спечели подаването си на 0.

2:0 - Пробив за Димитров! Много внимателна игра от страна на българина, който използваше сечен бекхенд при ретурите и разчиташе опонентът му да допусне грешка. Това се случи на двама пъти. Пробивът пък стана факт след двойна грешка на Южни.

2:1 - Пробив! Южни бързо отвръща на удара, възползвайки се от серия непредизвикани грешки на Гришо...

2:2 - Руският тенисист разчита на опита си и без особени рискове изравнява резултата. 

3:2 - Григор допусна лек спад след като поведе с 2:0, но сега отново включва на скорост. Безпроблемен гейм за хасковлията.

3:3 - Южни даде само точка на Димитров и печели подаването си.

4:3 - Гришо допусна две грешки при излизане на мрежата и изоставане от 0:30, но стигна до изравняване. Последваха отличен форхенд уинър от българина и топка в аут от Южни, а геймът отиде на сметката на първата ни ракета.

4:4 - Справи се Южни. Световният №84 излезе победител в най-дългия гейм в мача до момента. Григор отрази един геймбол, но при втория направи непредизвикана грешка.

5:4 - Сервисът на Григор заработи и той отново повежда. Южни ще сервира за оставане в сета.

6:4 - Пробив, гейм и сет за Димитров!

Втори сет

1:0 - Григор започва силно и втората част. Българинът не даде никакви шансове на съперника си и с лекота печели своя сервис гейм.

2:0 - Пробив за Димитров! Най-добрият ни тенисист сломи съпротивата на Южни в 10-минутен гейм. Руснакът допусна куп грешки. Този гейм може да се окаже решаващ за крайния изход от срещата.

3:0 - Експресен гейм за Гришо!

4:0 - Нов пробив за Димитров, който крачи уверено към 1/16-финалите на турнира.

5:0 - Трети ас за Григор в мача и гейм на 0.

6:0 - Пробив, гейм, сет и мач за Григор Димитров!

КРАЙ НА СРЕЩАТА

Тагове:

@