на живо

„Наполи” и „Арсенал” излизат за подвизи в Шампионската лига

Битка до край или протоколни реванши?

Тази вечер  „Наполи” приема „Реал” Мадрид в осминафинал от Шампионската лига. Същинско чудо на „Сан Паоло” е нужно на неаполитанците, за да се класират напред след сблъсъка с носителя на 11 трофея от най-престижния клубен турнир.

Победа на „Реал” с 3:1 в първия мач на „Сантиаго Бернабеу” с голове на Бензема, Кроос и Каземиро даде комфортен аванс на тима на Зинедин Зидан преди гостуването в Италия.

Попадението на Лоренцо Инсинье още в 8-мата минута в Мадрид пък вдъхва кураж у неаполитанци, че чудото все пак е възможно. Успех с 2:0 или с разлика от три или повече попадения би класирал напред отбора на Маурицио Сари.

„Наполи” „загря” с важна победа в Серия А като гост на „Рома” с 2:1 в събота, докато „Реал” надви „Ейбар” с 4:1.

Снимка: Getty Images

Добрата новина за мадридчани е завръщането след контузия на играча с най-много голове в 115-годишната история на клуба Кристиано Роналдо. В предни позиции от италианския щаб пък ще разчитат на голмайстора на тима Дрис Мертенс, който дотук през сезона има 22 попадения във всички турнири.

Двубоят между "Реал" и "Наполи" започва в 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Студиото преди мача е с начален час 21:00.

Същевременно на „Емирейтс” в Лондон днес  „Арсенал” по-скоро ще излезе с една цел – да защити честта си. След загуба с 1:5 в първия осминафинал срещу „Байерн” в Мюнхен, класирането днес изглежда химерно.

Снимка: Getty Images

Баварският гранд няма загуба от 23 ноември миналата година и е стремглаво устремен към трофея от Шампионската лига.

„Арсенал” претърпя поражение като гост на „Ливърпул” в събота – 1:3, а „Байерн” от своя страна не изпита трудности при гостуването си на „Кьолн” и победи с 3:0.

Снимка: Getty Images

С оглед разгромния успех в първия мач се очаква Карло Анчелоти да заложи на някои от резервните си състезатели. Любопитен пък ще бъде подходът на Арсен Венгер и отбора му в срещата. Ще се бори ли до края "Арсенал" или по-скоро ще участва в един протоколен реванш.

Мачът между английския и германския гранд можете да наблюдавате пряко по RING от 21:45 ч.