на живо

"Наполи" не бе затруднен от "Верона" на старта на Серия "А" (ВИДЕО)

"Адзурите" победиха новака с 3-1

БГНЕС

"Наполи" победи "Верона" с 3-1 като гост в мач от първия кръг на новия сезон в Серия "А". Отборът на Маурицио Сари за пореден път демонстрира атрактивен и резултатен футбол и се наложи безпроблемно в гостуването си на новака в дивизията.

След няколко удара на Лоренцо Инсинье, спасени от вратаря Николас, в 32-та минута "Наполи" поведе. Именно бразилският вратар на "Верона" излезе неразчетено при едно центриране от корнер, а топката се отби в неговия съотборник Самуел Сопрайен и влезе във вратата.

В 40-та минута падна и вторият гол. Контраатака като за учебник, организирана от Лоренцо Инсинье и завършена от Аркадиуш Милик изправи на крака агитката на гостите.

През второто полувреме в игра влезе Дрийс Мертенс, който разнообрази допълнително нападението на "Наполи". Негово двойно подаване с Инсинье го изведе срещу вратаря и след избитата от Николас топка, Фаузи Голам я заби в мрежата за 0-3.

Съпротивата на "Верона" изглеждаше рухнала, но в края се появи искрица надежда за домакините. Елсеид Хисай задържа в наказателното поле играч на "Верона" и бе изгонен. Джампаоло Пацини вкара отсъдената дузпа в 83-та минута, а в следващите няколко атаки Пепе Рейна имаше защо да се намесва на вратата на гостите. До по-сериозни усложнения обаче не се стигна и "Наполи" започна сезона с 3 точки.

Ето и най-интересните моменти от мача: