на живо

Осем гола и два червени картона в шоуто "Болоня" - "Наполи"

Неаполитанците отбелязват седем гола като гост за първи път в историята си

Getty Images

"Наполи" записа безпрецедентен успех със 7:1 като гост на "Болоня" в двубой от 23-ия кръг на италианската Серия "А".

Това е най-убедителната победа като гост в над 90-годишната история на "светлосините". 

Цели пет от седемте попадения влязоха през първото полувреме. Резултатът откри Марек Хамшик още в 4-ата минута, а само две по-късно беше точен и Лоренцо Инсинье.

Домакините малко по малко се съвзеха от началния шок. В 26-ата минута след корнер Хосе Кайехон игра с ръка в наказателното поле и това означаваше дузпа за "Болоня". Тя обаче беше опропастена от Матия Дестро. 

Секунди по-късно Кайехон изпусна нервите си, изритвайки противников футболист без топка и беше изгонен с директен червен картон. 

Численото преимущество на "Болоня" продължи само шест минути, след като последен в защитата Адам Масина фаулира Дрис Мертенс и също беше пратен към съблекалнята. 

От отсъдения фаул белгийското острие на "Наполи" отбеляза с премерен удар в горния ляв вратарски ъгъл.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето Торосидис върна един гол за тима на Роберто Донадони, но Мертенс съвсем отчая домакините с още едно попадение. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при впечатляващия резултат 1:4

През второто полувреме капитанът на "Наполи" Марек Хамшик и бързоногият Дрис Мертенс добавиха по съответно два и един гол и завършиха двубоя с хеттрици.

По този начин отборът, воден от Маурицио Сари, нанесе най-голямата загуба в историята на "Болоня" като домакин в Серия "А"

Интересен факт е, че именно "червено-сините" са побеждавали като гост "Наполи" с 6:1 през далечната 1939 г., като това пък е най-голямото домакинско поражение в историята на неаполитанците.